Charles Aznavour: Türkiye'de öldürülürsem, kahraman olurum

Güncelleme Tarihi:

Charles Aznavour: Türkiyede öldürülürsem, kahraman olurum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 11:14

LYON - Ermeni asıllı Fransız şarkıcı Charles Aznavour, "Türkiye’ye gittiğimde öldürülürsem, kahraman olurum" dedi.

Haberin Devamı

Fransa’nın aynı zamanda kalabalık bir Türk nüfusuna sahip Montelimar kentinde isminin verildiği kongre salonunun açılışına katılan şarkıcı ve Ermenistan’ın UNESCO büyükelçisi Aznavour bölgesel gazete Le Dauphine’ye verdiği röportajda, Ermenistan ile Türkiye’nin yakınlaşmasından yana olduğunu söyledi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı ile Paris’te yaptığı görüşmede, Ermenistan’ın kapılarını ’İslam’ dinini seçen Ermeni diasporasına da açması gerektiğini söyleyen Aznavour, bir ulusun her dinden insanlardan oluştuğunu ve her vatandaşına iş ve barınacak yer vermesi gerektiğini söylediğini anlattı. Anzavour, üç yıldan bu yana Ermenistan’dan bu konu hakkında bir haber alamadığını açıkladı.

Le Dauphine’ye Türkiye ile Ermenistan’ın yakınlaşmasından yana olduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, birçok Ermeni’nin buna karşı olduklarını, "Ermeni soykırımı"nın neredeyse 100'inci yılına gelindiğini, fakat bundan da önemlisinin Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırın açılması olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

AZNAVOUR, "GİTMEK İSTEDİĞİM BİR TEK YER VAR: TÜRKİYE" DEMİŞTİ

"BENİ ÖLDÜRÜRLERSE..."
Genç yaşlarda bir kere Türkiye’ye gittiğini söyleyen Charles Aznavour, annesinin doğmuş olduğu ülkeye bir kez daha gitmek istediğini ve Paris’te yaşayan Türk yazar Nedim Gürsel’in kendisine eşlik etmek istediğini belirtti. Türkiye’ye gittiğinde Ermeni sorunu ve Türkiye’nin AB üyeliği konularına değinmek istemediğini ifade eden Aznavour, Türk halkı ile bir sorunu olmadığını, Ankara’nın Ermeni sorununa bakış açısına karşı olduğunu söyledi.

Türkiye’ye giderken risk alıp almayacağı sorusuna ise "Bu yaşta bana ateş edip öldürürlerse, beni kahraman yaparlar" cevabını veren Aznavour, "Ermeni meselesi konusunda angaje olmamak alçaklıktır, ben ömrüm boyunca alçaklık yapmadım" dedi.



EA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)



DHA-Dış Haberler - Fransa - Engin AKGÜRBÜZ
2013-09-30 11:05:31

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!