HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: 'Bizsiz siyaset yapamazsınız'

Güncelleme Tarihi:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Bizsiz siyaset yapamazsınız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 20:57

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Bizsiz siyaset yapamazsınız

Burada yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “PYD’yi vurduk” açıklamasını hatırlatan Demirtaş, şunları söyledi:

“Ey Davutoğlu, her kuşun eti yenmez. Öyle ‘PYD’yi iki defa vurdum, yine vururum’ geçti o günler. PYD, Fırat’ın batısına geçerse vururmuş senin tapulu toprağın mı orası? PYD ister batısına geçer ister doğusuna geçer. Göreceksin geçecekler, sen de suyun bu tarafından mal mal izleyeceksin. Tarih böyle işleyecek. Bizim artık siyaseten ölümüz yüzde 13’tür. Bizsiz artık buralarda siyaset yapamazsınız. Biz artık bu ülkenin gerçeğiyiz. Hep böyleydik ama bizim ayağa kalkmamıza izin vermiyorlardı. Şimdi toparlandık. Allahıma binlerce kez şükür bir gücüz. Bununla da yetinmiyoruz. Ülkemizi tek başına yönetecek bir güç haline geleceğiz.”

Haberin Devamı

KAMP ARMEN TEŞEKKÜRÜ

HDP lideri Demirtaş dün Beyoğlu’nda bir otelde Süryani, Rum, Ermeni ve Yahudi toplumunun temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Tuzla’daki Ermeni Yetimhanesi Kamp Armen’in Ermeni Vakfı’na iade edilmesiyle ilgili “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (AA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!