Başbakan’a 2 bakan çağrısı: Yeter artık yeter

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’a 2 bakan çağrısı: Yeter artık yeter
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 22:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok ile Adalet Bakanı Kenan İpek’in istifa etmemesinin yüreğinde derin bir yara olduğunu belirterek Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çağrıda bulundu: “Başbakanlığını kullan ve bunları azlet. Yeter artık, yeter.”

Haberin Devamı

TÜSİAD’ın InterContinental Otel’deki ‘Siyasi Parti Liderleri ile Buluşma Toplantıları’nın konuğu olan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

NEDEN ÖNLEM ALMADINIZ


“(Ankara’daki patlamayla ilgili medyaya gelen yayın yasağı konusunda) Neden korkuyorlar? Hangi gerekçeyle yayın yasağı getiriyorlar? Kendi yaptıklarını örtmek için mi? Olayın sağlıklı tartışılmasını engellemek için mi? Bunu asla doğru bulmuyoruz, asla. Sayın Davutoğlu çıkıp halkın önüne, hangi gerekçe ile yayın yasağı getirdiğini açıklamalı. Failler belliyken neden önlem almadınız? Bunu çıkıp halka anlatın. Sorumluları var bu işin. 11-12 saat önce ‘Bomba patlayacak’ diye tweet’ler atılmış. Doğru. Neden olay meydana geldikten ve 99 vatandaşımız hayatını kaybettikten sonra soruyorsunuz? Bombanın patlamasını mı bekliyordunuz? İnsanların ölümünü mü bekliyordunuz? Hâlâ iki bakanın istifa etmemesi yüreğimde derin bir yaradır. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek bir çağrı daha yapıyorum: Başbakanlığını kullan ve bunları azlet. Yeter artık, yeter. Bu 99 kişinin en azından ailelerine saygı duy. Bunların vebali var. Hangi gerekçe ile siz bu bakanları tutuyorsunuz orada? Sanki hiç sorumlulukları yokmuş gibi ortalıkta geziyorlar. Anlamakta zorluk çekiyorum.

Haberin Devamı


5 TEMEL SORUNUMUZ VAR


Biz Türkiye’nin 5 temel sorunu olduğunu düşünüyoruz. Bu 5 temel sorunu çözersek Türkiye’nin çok ciddi bir sıçramayı gerçekleştireceğine inanıyoruz. 1’incisi hukuk düzeni, anayasa. 2’ncisi dış politikamız. 3’üncüsü ekonomimiz. Kan kaybeden, gelip bir yere sıkışan ekonomi tablosuyla karşı karşıyayız. 4’üncüsü eğitim sistemimiz ve 5’incisi de toplumsal barışımız, dinamitlenen toplumsal barışımız. Bu 5 sorunu çözersek Türkiye önemli aşamayı kat etmiş olacak. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Koalisyon öncesi 14 ilke açıkladık. 14 ilkeden yola çıkarak bu 5 temel sorunu yine gündeme getirdik. Bu sorunları Türkiye çözmek zorundadır.


YETKİ VAR, SORUMLU YOK


En çok ihtiyaç duyduğumuz siyasi ahlak. Eğer siyaseti kirlilikten arındırmazsak, ahlaki ilkeleri yani etik değerleri güçlü kılmazsak emin olun
bu ülkede hiçbir şey olmaz. İlk yıl içinde kesinlikle siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Bu olmadığı
takdirde Türkiye’de değişen bir şey olmaz. Letonya’da bir alışveriş merkezinin çatısı çöktü diye bakan istifa ediyor. Norveç’te terör eyleminde Norveçliler öldü, Adalet Bakanı istifa etti. Kendilerini siyasi sorumlu olarak görüyorlar. Bizde siyasi sorumluluk yok. Yetki var ama sorumluluk yok. Herkes kendisini Cumhurbaşkanı gibi sorumsuz addediyor. Olmaz, olmaz. Sayın Davutoğlu ile görüşürken Suudi Kralı’nın bile bazı önlemler aldığını, bakanı görevi aldığını ifade ettim. Bakanlar istifa etmiyorsa siz görevden alın dedim. Demokraside bir olgunluk çıtasını yakalamamız lazım. Bunun olması lazım ama yok.”

Haberin Devamı

MEDYANIN GÜCÜ SINIRLANDIRILDI

HUKUKUN üstünlüğü içinde medya özgürlüğünün ayrı bir yeri vardır. Bütün demokrasilerde yasama, yargı yürütme bir de dördüncü güç olarak medya var. Bizde medyanın gücü sınırlandı. 1’incisi medya patronunun üzerine baskılar kuruldu, cezalar yağmur gibi yağdı. 2’nci aşama gazetecilerin görevlerine son verildi. 3’üncü aşama gazeteciler ölümle tehdit edildi. 4’üncü aşama doğrudan doğruya gazetelerin kendisi milletvekili gözetiminde ve eşliğinde basıldı. Böyle bir şey olamaz. Politikacıların alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!