AÖL kayıt yenileme ne zaman bitecek? Açık lise 2. dönem kayıtlarında son gün ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme ne zaman bitecek Açık lise 2. dönem kayıtlarında son gün ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2020 19:08

Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendire Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem kayıt ve kayıt yenileme işlemleri uzatıldı. 2019-2020 dönemi 2. dönem kayıtlarına verilen ek süreyle beraber AÖL kayıtlarına yönelik araştırmalar hız kazandı. Peki, AÖL kayıt yenileme ne zaman bitecek? Açık lise 2. dönem kayıtlarında son gün ne zaman? İşte, açık lise kayıtları hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

MEB AÖL 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme işlemlerinin süresi uzatıldı. AÖL tarafından yapılan açıklama ile açık lise kayıtlarının biteceği tarih öğrencilerin bilgisine sunuldu. Gözler şimdi kayıt işlemleri ile ders seçimi için belirlenen son tarihte. Peki, AÖL kayıt yenileme ne zaman bitecek?

Açık Öğretim Lisesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 4 Şubat Salı gününe kadar uzatıldı.

AÖL kayıt işlemleri il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'nde yapılıyor. Kayıt işlemi yaptırmak isteyen öğrencilerin, bu tarihin mesai saati bitimine kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

AÖL'E KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar

Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

Haberin Devamı

Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,

Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar başvurabilir. (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!