'Amerikan elçisi haddini bilsin 53. eyalet değiliz'

Güncelleme Tarihi:

Amerikan elçisi haddini bilsin 53. eyalet değiliz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 21:01

ABD Büyükelçiliği’nin 28 belediyeye kayyum atanması sonrası yaptığı ‘Endişeliyiz’ açıklamasına Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ’ın ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli’den de sert tepki geldi. Bahçeli, “Amerikan Büyükelçisi haddini aşıyor. Türkiye, ABD’nin 53. eyaleti değildir. Türkiye bağımsız ve gururlu bir devlettir” dedi. Genel merkezde MHP’lilerle bayramlaşan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SİYASİ AYAK BOŞTA KALDI

“15 Temmuz akşamı bir darbe girişiminde bulunuldu. Milletimizin üzerindeki tahribat büyüktür. 15 Temmuz’dan sonra geçen süre içerisinde darbe teşebbüsünün önü kesilmiş ve milletimiz uzun bir istikrara kavuşabilmek için önemli adımlar atmaya başlamıştır. Hepinizin bildiği gibi bu acımasız darbeyi ve kalkışmayı gerçekleştirenler uzun yıllardır kurnazca faaliyetlerini sürdüren bir terör örgütüdür. TSK, yargı, üniversiteler ve eğitim, kamu kurum ve kuruluşları, basın yayın dünyası, iş dünyamız üzerine gidilmiştir. Üzerine gidilmeyen ve Türkiye’yi sarmaşık gibi sarmış olan bu örgütlenmeden siyasi ayak boşta kalmıştır.

Siyasi ayak, bu gelişmeler karşısında sonuçlandırılmadığı takdirde çok farklı sonuçlar ortaya çıkması ve bu tahribatın halk nezdinde devam etmesi ve Türkiye’yi daha karanlık günlere sürüklemesi her an söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

KURUMLAR TEMİZLENSİN

Gülen örgütlenmesiyle ilişkisi kesin olarak belirlenmiş olanlar nerede bulunurlarsa bulunsunlar, devletin tüm kurumlarından temizlemeli ve gerekli cezaya çarptırılmalıdır. Masum vatandaşlarımızı FETÖ’cü zannedip zulüm yapılmamalıdır. Bu önlenmediği takdirde FETÖ’cü örgütlenmenin yaptığı tahribat, toplumsal kırgınlığa, küskünlüğe neden olur. Örgütün çatısı ne ise o çıkarılmalı, FETÖ örgütlenmesinin ve onun siyam ikizi olan PKK’nın kökü kazınmalı, tekrar ülke kavuşturulmalıdır.”

YARGININ BİLECEĞİ İŞ

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, ABD Büyükelçiliği’nin 28 belediyeye kayyum atanması sonrası yaptığı açıklamanın sorulması üzerine, “ABD Büyükelçisi haddini aşıyor, Türkiye’ye saygısızlık ve hakaret yağdırıyor. Türkiye ABD’nin eyaleti değildir, Türkiye bağımsız, milli ve gururlu bir devlettir” dedi. MHP camiasına yakın kişilerin gözaltına alındığı yolundaki iddialarla ilgili de Bahçeli, “Şu an hiç kimse ülkücü hareketin mensubu olarak bir suçlamayla karşı karşıya kalıp gözaltına alınmış değildir. Gülen hareketiyle uzaktan yakından ilişkisi söz konusu ise o da bizim bileceğimiz iş değil, yargının bileceği iştir. Sabırla beklemek lazım” diye konuştu. Bahçeli “Fetullah Gülen’in mutlaka Türkiye’ye getirilmesi, ABD’nin 15 Temmuz felaketini organize eden bir kişiyi ya da zihniyeti Türkiye’ye iade etmesi gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!