ALES soruları ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

ALES soruları ve cevapları yayımlandı mı Sonuçlar ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2019 11:29

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2019-ALES/1) ÖSYM tarafından 5 Mayıs 2019 tarihinde uygulandı. Saat 10.15'te başlayan sınavda adaylara 50 sayısal 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru soruldu ve 150 dakika süre verildi. Sınavın ardından sonuçlara dair öngörüde bulunmaya çalışan adaylar, soru ve cevapların yayımlanmasını bekliyor. Peki, ALES soruları ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Lisans eğitimini yüksek lisansa tamamlamak isteyenlerin girdiği ALES’in 5 Mayıs tarihli oturumu ardından sonuç heyecanı başladı. ÖSYM’nin haftalar öncesinden yayımladığı takvime göre, ALES sonuçları 30 Mayıs tarihinde açıklanacak. Sonuç tarihine uzun bir süre olması nedeniyle gözler soru ve cevaplarda. Peki, ALES soruları ve cevapları yayımlandı mı?

Geçtiğimiz yıllar baz alındığında ALES soru-cevaplarının bu hafta içerisinde yayımlanması bekleniyor.

ALES PUANI NERELERDE KULLANILIYOR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

Haberin Devamı

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

5 YIL GEÇERLİ

ALES’te alınan puanlar,, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında ALES puanları geçerlilik süresi içinde kullanabilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!