AİHM'deler

Güncelleme Tarihi:

AİHMdeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 23:14

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuru yapıldı.

Haberin Devamı

HDP’nin yaptığı başvuruda Demirtaş ve Yüksekdağ’ın tutuksuz yargılanması ve seçilmiş eş genel başkanlar olarak referandumda propaganda faaliyetinde bulunabilmeleri için AİHM’nin konuyu acilen gündeme alması talep edildi. Başvuruda “Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) özgürlük ve güvenlik hakkıyla ilgili 5’inci, ifade özgürlüğüyle ilgili 10’uncu ve serbest seçim hakkını güvence altına alan 1 Numaralı Ek Protokol’ün 3’üncü maddelerini ihlal ettiği” tezi işlendi.

HDP, hakkında tutuklama kararı çıkarılan ancak sağlık sorunu bulunan ve tedavisi tamamlanmayan İdris Baluken için de ihtiyati tedbir kararı alınmasını talep etti. Bu başvuruda Anayasa Mahkemesi’nin daha önce CHP milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliyesine ilişkin kararına atıf yapıldı. Başvuru yapan HDP heyetinde Saruhan Oluç, Filiz Kerestecioğlu, Mithat Sincar, Ertuğrul Kürkçü ve Osman Baydemir ile avukat Reyhan Yalçındağ yer aldı. 

BAKMADAN GEÇME!