Acı üstüne acı

Güncelleme Tarihi:

Acı üstüne acı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 01:36

Türkiye, Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edilmesinin acısını yaşarken, bir şehit haberi de dün Hakkari'den geldi. Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, sivil kıyafetle çıktığı çarşıda bir teröristin kurşunlarıyla şehit oldu.

Haberin Devamı

PKK'lı teröristlerce önceki akşam otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ı, aynı saldırıda kolundan yaralanan eşi Sibel Kulaksız asker selamıyla uğurladı.

Muş’ta düzenlenen askeri törende Kulaksız'ın bayrağa sarılı naaşı, katafalka konulurken, eşi Sibel ile kızı İrem (15) de hazır bulundu. Sibel Kulaksız, tören sırasında taktığı eşinin şapkasını daha sonra kızı İrem'e verdi. Kızıyla birlikte eşinin tabutuna sarılan Sibel Kulaksız "Benim aslanım adı gibi, aslan gibi, Peygamberimizin yanında şimdi. Hiçbir düşmanı güldürmeyeceğiz. Gülemeyecekler. O benim Arslan'ım, bütün milletin Arslan'ı, bütün vatanın Arslan'ı" dedi.

Acı üstüne acı

Haberin Devamı


‘ARSLANIMI ARSLANLAR GİBİ GETİRDİM’

Daha sonra Amasya’ya götürülen cenazeyi Merzifon 5’inci Ana Jet Üst Komutanlığı Askeri Havaalanı’nda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Altay da karşıladı. Cenaze, konvoy eşliğinde baba evinin bulunduğu Ortaova Köyü’ne getirildi. Sibel Kulaksız, “Arslanımı köye Arslanlar gibi getirdim” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazı sonrası Merzifon Hava Şehitliği’nde toprağa verildi. Acı haber dün verilen anne Nevriye (83) ve emekli madenci baba Ömer Kulaksız (85), Ortaova köyünde taziyeleri kabul etti.
Binbaşının şehit olduğu saldırıyla ilgili 14 kişi gözaltına alındığı açıklandı.

Acı üstüne acı

BİR KARDEŞ DE MADEN ŞEHİDİ

Binbaşının, ağabeyi Dursun’un 1990’da Çeltek Kömür Madeni’ndeki grizu patlamasında öldüğü, üniversite öğrencisi oğlu Dursun Burak Kulaksız’a (22) ağabeyinin adını verdiği belirtildi.
Kulaksız’ın, Facebook’taki paylaşımları da dikkat çekti. Kulaksız, 22 Kasım 2011’de Mardin’de şehit edilen arkadaşı Astsubay Oktay Aydoğan’la ilgili ‘Ezanlar susmayacak, bayrak inmeyecek, son ocak sönene son nefer düşene kadar. Şehitlerimizi unutmadık ruhlarınız şad olsun” yazmıştı.

Haberin Devamı

Acı üstüne acı

RİZE’DE ÇOK SEVİLMİŞTİ

Binbaşı Kulaksız, Merkez Asayiş Komutanı olarak 3 yıl görev yaptığı Rize’de herkesin sevgisini kazanmıştı. Rize Gündoğdu Mahallesi’nde, 2012’de çaydaki kota uygulamalarını protesto eden kalabalık, Karadeniz Sahil Yolu’nu kapatmıştı. O dönem Kulaksız, “Etme canını yiyeyim. Yolda bir sürü araç birikti. Gözünüzü seveyim, açalım yolu” diyerek vatandaşları ikna etmişti. Kulaksız, geçen yıl Muş’a atanmıştı.

Acı üstüne acı

BABASIYLA KONUŞURKEN BAŞINDAN KURŞUNLANDI

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, dün sivil kıyafetli olarak işlemleri için banka şubesine gitti. Ancak Sarpkaya, saat 11.30 sıralarında banka şubesi önünde bir teröristin silahlı saldırısına uğradı. Silahla başından vurulan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, Hakkâri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm çabalar sonuçsuz kaldı, Ziya Sarpkaya şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı, saldırıyla ilgili şu açıklamayı yayımladı:

Haberin Devamı

“Uzman Çavuşumuz Ziya Sarpkaya, Hakkâri Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve TSK mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.”

Acı üstüne acı

Şehit Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya hastaneye böyle götürüldü.

SON SÖZÜ: BEN ASTSUBAYIM

Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın memleketi Bolu’daki baba ocağına ateş düştü. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan ve Belediye Başkanı Kemal Kazan, şehidin Göynük ilçesinde yaşayan annesi Neriman ve babası Salim Sarpkaya’yı evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi. Baba Sarpkaya, gazetecilere dün yaptığı açıklamada, saldırının meydana geldiği anda oğluyla telefonla konuştuğunu söyledi. Oğlunun kendisini arayıp çarşıya çıktığını belirttiğini aktaran Sarpkaya, “Neden çarşıya gittiğini sordum, o da ‘Dairenin işi vardı, postanede onu hallettik’ dedi. Bankamatikten para çekip döneceğini söyledi” diye konuştu. Baba Sarpkaya, telefonla konuştukları sırada oğluna birisinin bir şeyler sorduğunu belirterek, “Benim duyduğum ‘Ben astsubayım’ dedi. Sonra bir silah sesi duydum ve ses kesildi” dedi.

Haberin Devamı

Acı üstüne acı

DİYARBAKIR’DA 4 TUTUKLAMA

Bu arada Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bir polisin şehit edildiği, birinin de yaralandığı silahlı saldırının ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3’ü 18 yaşından küçük, 4 kişi tutuklandı. (DHA/AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!