84 ÖSO militanı sınırdışı

Güncelleme Tarihi:

84 ÖSO militanı sınırdışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2013 00:42

Hareketliliğin durmak bilmediği Suriye sınırında bayramın 2’nci günü de olaylı geçti.

Haberin Devamı

Genelkurmay, 3 olayı detaylandırdığı açıklamasında, sınırı geçip teslim olan 85 ÖSO militanından 1’inin tutuklandığını, 84’ünün ise Suriye’ye gönderildiğini duyurdu.

GENELKURMAY Başkanlığı, Suriye sınırında bayramın 2’nci gününde yaşanan 3 olayın ayrıntılarını açıkladı. Buna göre, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı tugaydan 85 militan Öncüpınar civarında sınırı geçip kendiliklerinden teslim oldular. Militanların 84’ü silahlarına el konulmasının ardından geceyarısı yeniden Suriye’ye gönderildi.

KAÇARAK TESLİM OLDULAR

Genelkurmay’ın internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre olayın ayrıntıları şöyle: ÖSO’nun kollarından olan Kuzey Kasırga Tugayı’na bağlı 85 kişi, Kilis Öncüpınar 4’üncü Hudut Bölük Komutanlığı sorumluluk bölgesinde sınırı geçerek teslim oldular. Kilis Başsavcılığı, militanlardan 84’ü hakkında sınırdışı kararı verdi, 1’i ise tutuklandı. Grubun silah ve ekipmanlarına kriminal inceleme yapmak üzere el konuldu. 84 kişilik grup, salıyı çarşambaya bağlayan gece saat 00.30’da Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndan sınır dışı edilerek yeniden Suriye’ye gönderildi. Bu işlemlerle ilgili Dışişleri Bakanlığı’na bilgi verildi.

2 F-16 DAİMA HAVADA

Genelkurmay’ın açıklaması, 2 F-16 savaş uçağının daima havada bulunduğu devriye uygulamasının Kurban Bayramı boyunca da devam ettiğini gösterdi. 16 Ekim öğle saatlerinde Suriye’ye ait bir MIG-21 uçağının Hatay-Karbeyaz güneyinde Türkiye’ye yaklaşması üzerine Diyarbakır’dan kalkan 2 F-16 bölgeye yönlendirildi. Suriye savaş uçakları, sınıra 3.2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşınca F-16’lar da devriye bölgesine döndü.

HELİKOPTER 2.5 MİL YAKLAŞTI

Bu olaydan birkaç saat sonra Suriye’ye ait IL-76 tipi bir helikopterin Mardin-Nusaybin güneyinde Türkiye’ye yaklaştığı görüldü. Rutin devriye görevi için Merzifon’dan kalkış yapan 2 F-16 bölgeye yönlendirildi. Suriye helikopteri sınıra 2.5 deniz mili kala geri dönünce F-16’lar müdahalede bulunmadı. Savaş uçakları hava devriye görevini tamamlayarak Merzifon meydanına döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!