ALES soru ve cevapları ÖSYM tarafından yayımlandı! 2019 ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

ALES soru ve cevapları ÖSYM tarafından yayımlandı 2019 ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2019 09:59

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavın geri kalması ile, 2019-ALES/2 soru ve cevapları yayımlandı. ALES soru ve cevap anahtarına erişmek isteyen adaylar, detaylar ÖSYM'nin internet sayfasından erişebilecekler. Soru ve cevap anahtarını görüntüleyen adaylar şimdi de sonuç tarihine odaklandı. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

22 Eylül Pazar günü tamamlanan ve on binlerce adayın katılım sağladığı, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2019-ALES/2) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı yayımlandı. Bu gelişmenin ardından, ALES sonuç açıklama tarihi merak konusu oldu. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 22 Eylül'de uygulanan ALES'in temel soru kitapçığı, adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldı.

Sınava başvuran adaylar, 10 gün boyunca ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle soruların tamamına ulaşabilecek.

ALES SORU KİTAPÇIĞINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2019-ALES/2'nin sonuçları, 17 Ekim 2019 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar internetten ilan edilecek, adaylara ayrıca bildirim yapılmayacak.

 

BAKMADAN GEÇME!