ÖĞRETMEN MAAŞI 2023: Yeni yılda en düşük ve en yüksek öğretmen maaşına ne kadar zam gelecek? İşte, Ocak ayı için son rakamlar…

Güncelleme Tarihi:

ÖĞRETMEN MAAŞI 2023: Yeni yılda en düşük ve en yüksek öğretmen maaşına ne kadar zam gelecek İşte, Ocak ayı için son rakamlar…
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2022 08:58

Öğretmen maaşları 2023 ne kadar olacak? sorusunun cevabı merak ediliyor. Asgari ücretin 8 bin 506 lira açıklanmasının ardından gözler öğretmen maaşlarına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda sözleşmeli, ücretli ve kadrolu öğretmenlik görevini yerine getirenler yeni yılda alacakları maaş zamlarını şimdiden araştırmaya başladı. Öğretmen maaşları, görev yapılan yıla göre değişkenlik gösteriyor. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri dikkate alınarak Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranları belirlenecek. TÜİK’in Kasım ayında açıkladığı verilere göre enflasyon farkı geride kalan 5 aylık verilere göre 15.11 olarak açıklanmıştı. Peki 2023 Öğretmen maaşı ne kadar olacak? İşte, en düşük ve en yüksek öğretmen maaşı hesaplama yöntemi….

Haberin Devamı

Öğretmen maaşlarına yılda iki kez zam yapılmaktadır. Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam oranı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Asgari ücret zammı dolaylı olarak memur maaşlarını da etkileyecek. Öğretmenlerin aldıkları maaşlar, görev yapılan derece ve kadroya göre değişkenlik gösteriyor. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavlarına katılarak uzman öğretmen ve başöğretmen unvanına hak kazanan adaylar, yeni yılda maaşlarının ne kadar olacağını araştırıyor. Polis, hemşire, öğretmen gibi memurların maaş zamları hesaplanırken enflasyon farkı dikkate alınıyor. Peki 2023 Öğretmen maaşı ne kadar zamlanacak? İşte, detaylar…

2023 ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Öğretmen maaşları, unvana ve görev yapılan yıla göre değişkenlik gösteriyor. Son olarak Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 1/4 derecesinde görev yapan öğretmenlerin maaşı 12 bin 281 TL’ye yükselmişti.

Haberin Devamı

TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı rakamlarına göre enflasyon aylık bazda 2,88 oranında artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise 84.39 oldu. Aralık ayında açıklanacak rakamlar hariç enflasyon farkı toplam 15.11 oldu.

1/4 derecesinde görev yapan öğretmen maaşı şu anki enflasyon farkına göre Ocak ayında 14 bin 166 TL’ye yükselecek. Aralık ayında enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla öğretmenlerin tam olarak alacağı zam oranları netlik kazanacak.

 UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMEN MAAŞ FARKI

Uzman öğretmen ve başöğretmen derecesine geçen öğretmenler için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada uzman öğretmen maaşlarına 2.250 lira, başöğretmen maaşlarına ise yaklaşık 4.500 lira artış yapılacağını duyurdu.