Yurtdışında lisansüstü eğitim başvuruları başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışında lisansüstü eğitim başvuruları başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 15:52

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme) sınavıyla resmî burslu statüde yüksek lisans veya doktora öğrenimi görmek üzere yurtdışına toplam 900 öğrenci gönderecek. YLSY için başvurularsa 26 Ekim-2 Kasım arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerle yapılabilir.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme) sınavıyla üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla 2016’da resmî burslu statüde yüksek lisans veya doktora öğrenimi görmek üzere yurt dışına toplam 900 öğrenci gönderilmesi planlanıyor.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARINA DİKKAT

Sınava; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, başvuru tarihi bitimine kadar ilgili lisans alanlarından mezun, 2013 Sonbahar, 2014 İlkbahar-Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar ve 2016 İlkbahar dönemlerinde yapılan ALES’te tercih edilebilecek programın kabul ettiği puan türünden en az 70 alan, lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması 4 üzerinden 2.50, 100 üzerinden 65 veya daha yukarı olan, 1986 ve daha sonraki yıllarda doğmuş adaylar başvurabiliyor.

Haberin Devamı

2016 YLSY kılavuzu için tıklayınız

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!