YÖK’te ‘Engelsiz Eğitim Çalıştayı’

Güncelleme Tarihi:

YÖK’te ‘Engelsiz Eğitim Çalıştayı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 10:51

YÖK, 'Engelsiz Erişim' ve 'Engelsiz Eğitim' sloganlarıyla üniversitelerde engelli bireylerin eğitsel mekanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimi konusunda farkındalık yaratma hedefiyle ‘Engelsiz Eğitim Çalıştayı’ düzenliyor.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılında mekânsal erişebilirlik konusunda düzenlediği “Engelsiz Erişim Çalıştayı”na devam ediyor. Amaç, yükseköğretime kaliteli erişilebilirlik bağlamında engelli öğrencilere yönelik sunulan hizmetlerin var olan durumunu ve iyi uygulama örneklerini ortaya koyarak geleceğe dönük neler yapılabileceğini tartışmak.15 Mayıs Salı günü, YÖK Konferans Salonu’nda  yapılacak çalıştaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile birlikte YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan ve üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları ile YÖK yetkilileri katılacak.

BEYKOZ’UN MOZART’INDAN PİYANO RESİTALİ
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aygül Günaltay eşliğinde, YÖK’ün girişimi sonucu yetenek sınavıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi olan Yunus Yazar tarafından piyano resitali verilecek. 

Haberin Devamı

‘ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİ’
Engelsiz Üniversite Ödülleri’nin gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacağı çalıştayda, engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projelere imza atmış üniversitelere “mekanda erişebilirlik”, “eğitimde erişebilirlik” ve “sosyo-kültürel faaliyetlerde erişebilirlik” olmak üzere üç kategoride bayrak ödülleri ile farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına da “Engelsiz Program Nişanı” verilecek. “Engelsiz Eğitimde Mevcut Durum”, “Farklı Engel Gruplarında Engelsiz Eğitim” ve “İyi Uygulama Örnekleri ve Engelsiz Sağlık” başlıklı üç ayrı panelin düzenleneceği çalıştay boyunca Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yılmaz’ın “Otizm ve Mekan Sergisi” de yer alacak.

BAKMADAN GEÇME!