Öğretmenlik programlarının kontenjanı azaltılacak

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlik programlarının kontenjanı azaltılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2019 10:37

Üniversitelerdeki öğretmenlik lisans programlarının kontenjanları, MEB’in ihtiyaçları dikkate alınarak yeniden belirlenecek. YÖK ve MEB’in yürüteceği ortak çalışmanın sonucunda kontenjanlar kademeli olarak azaltılacak.

Haberin Devamı

Yükseköğretimde mevcut eğitim programlarının kontenjan planlanmasında ihtiyaç analizi yapmak ve yeni açılacak eğitim programları için asgari koşulları belirlemek üzere oluşturulan ‘Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu’, 2019’un ikinci toplantısını yaptı. Toplantıda, öncelikle TÜİK Başkan Yardımcısı Yinal Yağan, ‘Eğitim-İstihdam Veri Tabanı’nın tanıtımını yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şerafettin Cankurt da bakanlığın gelecek yıllara ilişkin öğretmen ihtiyaç projeksiyonu ile ilgili bilgi verdi. Yapılan görüşmeler sonucunda, öğretmenlik lisans programlarıyla ilgili kontenjan planlamasında MEB’in ihtiyaçlarının dikkate alınmasına karar verildi. Bu çerçevede MEB’in öğretmen ihtiyaç projeksiyonu dikkate alınarak bazı programların kontenjanlarında kademeli olarak azaltmaya gidilmesi görüşü benimsendi. Üniversitelerdeki eğitim programlarında ne kadar kontenjan azaltılacağı ise henüz belli değil. Bu rakam, MEB ve YÖK’ün ortak çalışmalarının sonucunda belirlenecek. Böylece, atanamayan öğretmen sorununun da bir ölçüde önüne geçilmiş olacak.

 

Haberin Devamı

Öğretmenlik programlarının kontenjanı azaltılacak

RAPORLAR VE ÖNERİLER TARTIŞILDI
Toplantıda ayrıca, kurulda temsil edilen çeşitli kurumlardan konuyla ilgili olarak gelen raporlar ve öneriler üzerinde müzakere yapıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Yükseköğretim Kurulu’ndan ilgili birim temsilcileriyle kurul üyesi olan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden yetkililer katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!