Başkan Saraç Almanya’da FETÖ’nün darbe girişimini anlatacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Saraç Almanya’da FETÖ’nün darbe girişimini anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 15:39

YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç, Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Prof. Johanna Wanka ile görüşmek üzere 5 Ekim’de Almanya’yı ziyaret edecek. Prof. Dr. Saraç, Alman Bakan’a FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmeleri, akademik camianın bu örgütten arındırılmasına yönelik alınan kararları ve atılan tüm adımları anlatacak.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Prof. Johanna Wanka’ya FETÖ’nün darbe girişimi sonrası yükseköğretimde yaşanan gelişmeleri anlatacak. Ziyarette başta Türk-Alman Üniversitesi olmak üzere iki ülkenin yükseköğretim alanındaki ortak iş birliği konuları da  görüşülecek. YÖK Başkanı Saraç, bu gibi yurtdışı ziyaretler gerçekleştirerek 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları, Türkiye’deki akademik camianın FETÖ/PDY terör örgütünden arındırılmasına yönelik alınan kararları ve atılan tüm adımları Avrupalı muhataplarına anlatarak, haksız eleştiri ve açıklamalar yapılmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

GELİŞMELER KONUSUNDA AVRUPA EĞİTİM KURUMLARI BİLGİLENDİRİLDİ

YÖK tarafından, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından özellikle 1.577 dekanın istifasının istenmesine ve üniversitelerde açılan soruşturmalara yönelik yurtdışından gelen eleştiriler üzerine EUA, AB, Bologna Süreci İzleme Grubu gibi kurumların da olduğu 118 şemsiye kuruluşa, FETÖ’nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar ile FETÖ/PDY terör örgütüne karşı alınan önlemleri içeren mektup gönderilmişti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç’ın mektubu, 23 Temmuz’da dünyanın önemli üniversite sıralama kuruluşlarından Times Higher Education’ın (THE) internet sitesinde haber olarak yayımlandı.

Haberin Devamı

SARAÇ BÜYÜKELÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

YÖK Başkanı Saraç, 15 Temmuz sonrası 17 büyükelçi ile görüşmeler gerçekleştirdi. YÖK’te ayrıca, 17 Ağustos’ta, 64 ülkeden yaklaşık 100 eğitim müşavirinin katıldığı FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ayrıca Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) heyeti, YÖK Başkanı Saraç’ı ziyaret etti. Heyete Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan son gelişmeler ve alınan kararlara ilişkin bilgi verildi.

TÜRK YÜKSEKÖĞRETİMİNE GÜVENİN MESAJI

Büyükelçilerle yapılan görüşmelerde, eğitim müşavirleri ile YÖK’te düzenlenen bilgilendirme toplantısında ve AGİTPA heyetinin YÖK’ü ziyaretinde yaşanan bu olumsuz sürecin üniversitelerin kurumsal yapısını zedelemesine izin verilmeyeceği ve eğitimin hiçbir şekilde aksamayacağı vurgulanarak, Türk yükseköğretimine güvenilmesi gerektiği mesajı iletildi.

Haberin Devamı

AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ’NİN MERKEZİNE GİDİLDİ

YÖK Başkanı Saraç, eylülde Avrupa Üniversiteler Birliği’nin (EUA) Brüksel’deki merkezine giderek EUA Yönetim Kurulu Başkan Prof. Dr. Rolf Tarrach ve bazı EUA üyeleri ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk yükseköğretim sisteminde yaşanan gelişmeleri, alınan kararları anlatmış,  YÖK ile Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) ile ortak iş birliği alanlarını görüşmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!