Yeşilay öğrencileri bilgilendirecek

Güncelleme Tarihi:

Yeşilay öğrencileri bilgilendirecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:37

Yeşilay Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında, Türkiye Genelinde 20 milyon öğrenciye zararlı alışkanlıklarla ilgili eğitim verilecek.

Haberin Devamı

Yeşilay Derneği Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, düzenlediği basın toplantısında, 01-07 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Coşkun, Yeşilay’ın, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar gibi bağımlılıklarla mücadele eden, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Coşkun, Yeşilay’ın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan proje çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

 "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi projesi kapsamında, 2014 yıl Kasım ayında Türkiye genelinde 498 rehber öğretmenimiz Antalya’da zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda eğitime alınarak formatör öğretmen belgesi verildi. İlimizde de bu eğitimi 5 rehber öğretmenlerimiz aldı. Bu öğretmenlerimiz ilimizde görev yapan 136 rehber öğretmenimize 18 saatlik bir eğitim verdi. Bu proje kapsamında Türkiye genelinde 20 milyon öğrenciye anasınıfından üniversiteye bütün öğrencilerimize zararlı alışkanlıklarla ilgili mücadele konusunda eğitim verilecek ve bu çalışmalar da ilimizde başlamış oldu".

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!