Üniversite adayları tercih fuarında

Güncelleme Tarihi:

Üniversite adayları tercih fuarında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 17:39

Ankara’da düzenlenen ve 100 üniversitenin katıldığı Ankara Üniversite Tercih Fuarı'nı 20 bin öğrencinin ziyaret ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı ile EKET Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen ve 100 üniversitenin katıldığı Ankara Üniversite Tercih Fuarı'nı 20 bin öğrenci ziyaret etti. Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi'nde 1 Ağustos'ta başlayan fuara, başkentten ve çevre illerden üniversite adaylarıyla aileleri yoğun ilgi gösterdi. Yurtiçi ve yurtdışından 100 üniversitenin katılımıyla düzenlenen fuarda, üniversitelerin yetkilileriyle yüz yüze görüşme imkanı bulan öğrenciler, çift ana dal, yan dal, yatay ve dikey geçiş, burs olanakları, taban puanlar, tercih ve sıralama ile üniversite eğitimiyle ilgili her konuda detaylı bilgi alma imkânı buldu.

EKET Fuarcılık Genel Koordinatörü Oğuzhan Aydın, sınava girmiş, tercih yapacak ve üniversitelerini seçerek geleceklerine yön verecek adaylara ücretsiz rehberlik hizmeti verdiklerini anlattı. Öğrencileri, yurtiçinde ve yurtdışında eğitim öğretim hizmeti veren üniversite yöneticileriyle bir araya getirdiklerini anlatan Aydın, 25 rehber öğretmenin öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti verdiğini söyledi. Oğuzhan Aydın, "Ankara Üniversite Tercih Fuarı'ndan sonraki fuarımız, 4, 5 ve 6 Ağustos'ta İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, 8-9 Ağustos'ta İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde, 10 Ağustos'ta Antalya Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde, 12 Ağustos'ta Adana Sheraton Grand Adana Hotel'de ve son olarak ise 11-12 Ağustos tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde son bulacak" dedi.

Genel olarak öğrenci adaylarına tek bir platformda 100 üniversiteyle görüşme imkanı sağladıklarını belirten Aydın, şöyle konuştu:
"Öğrenci adaylarının ve ailelerin yoğun ilgisi bizleri sevindirdi. Şu an 2'nci gününde Ankara'da 20 bin öğrenci adayından ziyaret aldık. Bu çok güzel bir şey. Aslında bu fuar bir anlamda bir sosyal farkındalık projesidir. Düşünsenize İstanbul'da 30 üniversite var, bir öğrenci bir günde 30 üniversiteyi gezemez. Ama fuar aracılığıyla bir saatte görüşmelerini gerçekleştirebiliyor. Ayrıca üniversite tercih fuarımızda rektörler öğrenci adaylarına sunumlar yaparak, onlara kendi üniversitelerini anlatıyor. Öğrenciler fuar aracılığıyla rektörler ile birebir soru cevap görüşmeleri yaparak, üniversiteyi tanıma fırsatı buluyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!