Ücretsiz yemek hazırlıkları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Ücretsiz yemek hazırlıkları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2023 14:28

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kapsamı genişletilen okul öncesinde ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. İstanbul’da Şehit İbrahim Yılmaz Anaokulu, bu kapsamda 6 Şubat Pazartesi günü ders zillerinin çalmasıyla öğrencilerle bulaşacak olan menülerini tamamladı.

Haberin Devamı

Resmî kurumlarda okul öncesi eğitime devam eden tüm çocuklara haftanın beş günü, günlük bir öğün beslenme verilecek. Bu kapsamda okul öncesindeki 1 milyon 450 bin öğrenci, ikinci dönemin ilk gününden itibaren bir öğün ücretsiz beslenme hizmetinden faydalanmaya başlayacak. Şehit İbrahim Yılmaz Anaokulu Müdürü Arzu Arslan, pazartesi gününden itibaren başlayacak olan ücretsiz yemek uygulaması kapsamında okullarda tamamlanan hazırlıkları şöyle anlattı:

MENÜLER DİYETİSYEN KONTROLÜNDE
“Millî Eğitim Bakanlığı’mızın ücretsiz yemek politikası doğrultusunda tüm hazırlıklarımızı yaptık. Diyetisyen eşliğinde alışverişlerimizi yaparak menülerimizi hazırladık. Pazartesi günü için tüm kahvaltı ve sıcak yemek ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde personelimiz de gerekli hazırlıklarını tamamladı. Ayrıca oluşturulan menüler çocukların gelişim özelliklerine göre diyetisyen kontrolünde belirlendi. Ayrıca beslenme alerjisi olan çocuklar için yemek menülerimiz hazırlandı. Okulumuzda çölyak, diyabet hastalığı ve besin alerjisi olan çocuklarımız var. O öğrencilerimizi belirleyerek onlara özel yemek menülerini oluşturduk.

Haberin Devamı

TAKVİYE ÜRÜNLER DE BULUNUYOR
Sabah grubunda eğitim alan öğrencilerimiz kahvaltı öğünü alacaklar. Kahvaltıda öğrencilerimize haftanın 3 günü süt, 2 günü de bitki çayı vereceğiz. Bunun yanı sıra havuç dilimleri, peynir, zeytin, tereyağı, bal ve kuruyemiş ikramımız olacak. Öğlen grubundaki çocuklarımıza ise örneğin pazartesi günü tarhana çorbası, kuru köfte ve pirinç pilavı servis edilecek. Bunun yanı sıra öğrencilerimize seçenekli bir menü sunduk. Çocukların sevmedikleri ve yemek istemedikleri besinlerin yerine geçecek takviye ürünler de bulunuyor. Bu ürünlerin servisi öğrencilerimize öğretmenler aracılığıyla yapılacak. Bir anlamda çocuklar, açık büfe gibi bir servis alabilecek. Böylelikle çocuklar tüketebileceği kadar ürünü alarak farkındalık kazanacak. Sorumluluklarını ve verdiği kararları uygulamayla ilgili davranış tutumu kazanacaklar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!