TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 17:39

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi tercih ve yerleştirme kılavuzunu yayınladı. Buna göre tercihlere esas kontenjan tabloları 4 Temmuz’da açıklanacak. 7 Temmuz’da 8’inci sınıf Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) ilan edilecek. Tercih işlemleri ise 31 Temmuz-8 Ağustos arasında alınacak.

Haberin Devamı

1 milyon 270 bin 8’inci sınıf öğrencisinin, TEOG kapsamında birinci ve ikinci dönem merkezi yazılılara katıldı. Sınav sonuçlarına göre öğrencilerin tercihlerde izleyeceği yol ve takvim bilgilerini içeren ‘2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılıvuzu’ ise MEB’in internet sitesinde yayınlandı. Öğrenciler kılavuzda belirtilen bilgilerle tercihlerini yapabilecek.
Buna göre, tercihlere esas kontenjan tabloları 4 Temmuz’da açıklanacak. 7 Temmuz’da 8’inci sınıf Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) ilan edilecek. Tercih işlemleri ise 31 Temmuz-8 Ağustos arasında alınacak. 22 Ağustos’ta yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve kesin kayıtlar alınacak.

Bakanlık ayrıca, tercih ve yerleştirme işlemlerine ilişkin esas ve usülleri ve yerleştirmeye dair en çok sorulan sorular ve cevaplarını da intenet sitesinde yayınladı. Öğrenci ve veliler kılavuz ile birliket diğer bilgileri de kontrol ederek, aklına takılan soruları cevap bulabilir.

Haberin Devamı

Kılavuz için tıklayınız
Yerleştirmeye İlişkin Temel Usül ve Esaslar için tıklayınız
Yerleştirmeye Dair Sorular ve Cevaplar için tıklayınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!