Rusya hedefini büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Rusya hedefini büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 10:39

Uluslararası öğrenci pazarında rekabet güngeçtikte kızışıyor. Bu sayede ekonomilere milyarlarca dolarlık katkı sağlanırken, ülkelerin yükseköğretim kaliteleri de yükseliyor.

Haberin Devamı

Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı, bu alanda yeni bir yol haritası üzerinde çalışıyor. Program, özellikle Batı Avrupa ile ABD’den daha fazla sayıda uluslararası öğrenciyi ülkeye eğitim için çekmeyi hedefliyor. Detayların yıl sonunda netleşmesi bekleniyor.

2025’E KADAR 710 BİN
Rusya, uluslararası öğrencilerin ülke tercihlerinde önemli bir rol oynayan İngilizce programların sayısını arttıracak. Ülke çapında daha  fazla sayıdaİngilizce programın hayata geçmesi için üniversite ve enstitülerle koordinasyon yoğunlaştırılacak. Aynı zamanda burs ve öğrenci vizelerinde yeni kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılması planlanıyor. Ülke, yeni programlarla şu an yaklaşık 250 bin olan uluslararası öğrenci sayısını 2020’ye kadar 310 bin, 2025’e kadarsa 710 bine yükseltmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

BEYİN GÖÇÜ AZALDI
Çin, dünyada en fazla öğrencisi yurtdışına eğitime giden ülke. Çin Halk Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı’nın 2017 verilerine göre, yaklaşık 610 bin Çinli öğrenci yurtdışında eğitim alıyor. Özellikle lisansüstü için başarılı ve gelecek vadeden birçok öğrenci, ABD ile Avrupa’nın gelişmiş ekonomilerini seçiyor. Ülkede yükseköğretimde saygın kurumlar arasında gösterilen Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı’nın çalışmasına göre özellikle son yıllarda daha fazla sayıda Çinli öğrenci ülkelerine dönüyor. Beyin göçü neredeyse bitme noktasına geldi. 10 yıl önce eğitimini tamamlayan her yedi öğrenciden biri Çin’e dönerken bu sayı altıya yükseldi. Çin, ayrıca dünya sıralamalarında ilk 50’de yer almaya başlayan lider üniversiteleriyle dünyanın dikkatini çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!