Özel okul teşviklerinde ek başvurular 8-18 Eylül’de

Güncelleme Tarihi:

Özel okul teşviklerinde ek başvurular 8-18 Eylül’de
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 15:22

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okulda okuyacak öğrencilere verilecek eğitim desteği için 70 bine yakın boş kontenjan olduğunu belirterek teşvik için ek başvuruların 8-18 Eylül tarihleri arasında alınacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Avcı, dün akşam TRT televizyonunda katıldığı bir programda gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Özel okullara devam edecek 250 bin öğrenci için eğitim öğretim desteği kontenjanı verildiğini hatırlatan Avcı, bu destek için 180 bin 637 başvuru geldiğini ve başvuruların sonuçlandığını söyledi. Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gideceklere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verileceğini anlatan Avcı şöyle konuştu:
“Özel okullara teşvik için 250 bin öğrenci öngörmüştük. Burada ek başvuru imkanı var. 'Buraya ben müracaat edemedim, geç kaldım, sonradan haberim oldu' diyenler için söylüyorum. 8-18 Eylül arasında biz ek müracaatlar alacağız. Çünkü hala 70 bin imkanımız var. 19 Eylül'de biz kimler bu ek müracaatların içinde desteğe hak kazandılar onu ilan edeceğiz. 20-25 Eylül arasında tercihlerini yapacaklar"


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!