Okullarda ücretsiz yemek başladı

Güncelleme Tarihi:

Okullarda ücretsiz yemek başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2023 11:39

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kapsamı genişletilen okul öncesine ücretsiz yemek uygulaması başladı. Okulların açılmasıyla başlayan uygulamasında özel olarak hazırlanan menüler öğrencilerle buluştu.

Haberin Devamı

Resmî kurumlarda okul öncesi eğitime devam eden tüm çocuklara haftanın beş günü günlük bir öğün beslenme veriliyor. Bu kapsamda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla okul öncesi öğrencileri ücretsiz yemek uygulamasından faydalanmaya başladı. İstanbul’da Şehit İbrahim Yılmaz Anaokulu öğrencileri okullarında öğle yemeklerini afiyetle yedi. Diyetisyen eşliğinde hazırlanan yemek menüsü hakkında okul müdürü Arzu Arslan şunları söyledi:

Okullarda ücretsiz yemek başladı
DİYETİSYEN KONTROLÜNDE HAZIRLANDI
“Okulların açılmadan önce yemek ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Menülerimiz çocukların gelişim özelliklerine göre diyetisyen kontrolünde hazırlandı. Bunun yanı sıra besin alerjisi olan çocuklar için ayrıca menü hazırlandı. Sabah grubunda eğitim alan öğrencilerimiz kahvaltı öğünü alıyor. Kahvaltıda haftanın 3 günü süt, 2 günü de bitki çayı veriyoruz. Ayrıca havuç dilimleri, peynir, zeytin, tereyağı, bal ve kuruyemiş ikramımız da oluyor. Öğlen grubumuzdaki çocuklar ise tarhana çorbası, sulu köfte ve bulgur pilavı yediler. Sonrasında da meyve ikramımız oldu. Yemekleri servisi öğretmenler tarafından yapılıyor.”

Haberin Devamı

BESİN DENGESİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmeni Sedanur Güven de, yemek listelerinin çocukların protein, karbonhidrat dengesini daha sağlıklı bir şekilde koruyabilmeleri için özel olarak oluşturulduğunu belirterek, “Ayrıca çocukların yiyebileceği ve sevebileceği gıdaların da menülerde olması için belli bir besin dengesi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu süreçte çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanabilmesi için bakanlığın belirlediği sağlıklı beslenme programını uyguluyoruz” dedi.

Okullarda ücretsiz yemek başladı

‘YEMEKLERİN HEPSİNİ ÇOK BEĞENDİM’
Yusuf Selim Çalışkan: “Pilav, köfte patates ve meyve de yedim. Yemekleri çok beğendim. Bundan sonra bir şeyler daha yiyecek miyiz bilmiyorum. Sonrasında biraz daha elma yemek istiyorum.”
Burçe Samur: “Yemeklerin hepsini çok beğendim. Bugün çok mutluyum çünkü arkadaşlarımla bir araya geldim ve oyunlar oynadık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!