Okuldan önce çocuğunuzu İngilizce için hazırlayın

Güncelleme Tarihi:

Okuldan önce çocuğunuzu İngilizce için hazırlayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 17:14

İngilizce günümüzde önemli bir dil. Aileler çocuklarının iyi derecede İngilizce öğrenebilmesi için okul öncesinden eğitim aldırmaya başlıyor. Uzmanlar da küçük yaşta İngilizce öğrenmenin daha faydalı olacağını vurguluyor ve okula başlamadan önce çocukların bu dil için hazırlanması gerektiğini belirtiyorlar.

Haberin Devamı

Artık çocuklar ikinci bir dil öğrenmeye erken yaşta başlıyor. Anaokullarında, sosyal gruplarda İngilizce derslerini oyunlarla, çeşitli aktivitelerle keyifli bir şekilde öğreniyorlar.

Uğur Koleji PDR Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü, çocukların küçük yaşta öğrenecekleri İngilizce’nin daha verimli olacağını belirtiyor. Güçlü şöyle dedi:
“İngilizce eğitime 0-3 yaş arasında başlanması uygun görülüyor. Fakat eğitime bu yaşlarda başlanmasa bile çocuk 5 yaş döneminde yabancı dil konuşulan bir anaokuluna gittiğinde, daha önce dil öğrenmeye başlayan çocuklarla arasındaki fark hızla kapanabiliyor. Çocuklara İngilizce öğretmede kullanılan yöntemler yaşa göre farklılık gösteriyor. Çocuklar, duyduklarını tekrar ve taklit yoluyla öğreniyorlar. Televizyon, radyo gibi işitsel kaynaklar bunda etkin rol oynayabilir. İngilizce çizgi film izlemek yabancı dil öğrenim konusunda etkili olabilir. Küçük çocuklara yabancı dil öğreniminde sevdikleri şeyler üzerinden yaklaşılması en iyi yöntem olarak kabul ediliyor. İzledikleri filmler, dinledikleri müzikler hafızalarında yer ederek öğrenimi kolaylaştırıyor. Bunların dışında aileler çocuklarıyla konuşma yoluyla da yabancı dil eğitiminde destek olabilirler. Bunu oyun haline getirerek eğlenceli ve öğretici bir süreç hazırlayabilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!