Öğretmenlik programları güncellendi

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlik programları güncellendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 16:29

Yükseköğretim Kurulu’nun koordinasyonunda yaklaşık iki yılı aşkın bir süre önce güncellenmesine başlanan öğretmenlik lisans programları, 16 Mayıs’ta açıklanacak. Güncellenen toplam 25 öğretmenlik lisans programı ilk kez 2018-2019 öğretim yılından itibaren uygulanacak.

Haberin Devamı

İki yıldan fazla zamandır güncellenmesi için çalışılan öğretmenlik lisans programları, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımlarıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda düzenlenecek bir toplantıyla duyurulacak.

YÖK üyeleri, üniversitelerin eğitim/eğitim bilimleri fakültelerinin dekan ve dekan yardımcılarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’nın üst düzey yöneticilerinin de katılacağı toplantıda Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç açılış konuşmalarını yaparak, katılımcılardan konuya ilişkin gelen soruları yanıtlayacak.

PAYDAŞLARDAN ÖNERİLER ALINDI
YÖK’ten yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
“Öğretmenlik lisans programlarının güncellenmesi sürecinde eğitimle ilgili paydaşların katılımıyla farklı zamanlarda, farklı illerde, farklı üniversitelerde ve YÖK’te çok sayıda çalıştaylar yapılmıştı. Her bir programla ilgili komisyonlar oluşturularak, hazırlanan taslak programlar, başta Eğitim Bilimleri Kongresi olmak üzere üniversiteler tarafından ulusal ve uluslararası düzeylerde düzenlenen farklı kongrelerde tartışılarak, eğitimle ilgili paydaşlardan gelen öneriler doğrultusunda son şeklini aldı.

Haberin Devamı

25 LİSANS PROGRAMI
Yükseköğretim Kurulu’nun koordinasyonunda güncellenmesine başlanarak yarın kamuoyu ile paylaşılacak olan toplam 25 öğretmenlik lisans programı ilk kez 2018-2019 öğretim yılından itibaren uygulanacak. Mevcut programlarla eğitime başlayan öğrenciler, aynı şekilde mevcut programlarla eğitimlerini sürdürecek olup, 2018-2019 öğretim yılında eğitime başlayacak öğrenciler ise eğitimlerine yeni programlara göre devam edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!