Öğrenciler tasarımlarıyla yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler tasarımlarıyla yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 12:02

Bu yıl 13’üncü kez düzenlenecek Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümleri öğrencilerinin katılacağı yarışmanın son başvuru tarihi ise, 7 Temmuz.

Haberin Devamı

Türkiye’de mobilya sektörünün hızlı ilerleyen gelişiminin uluslararası platformlarda yer edinebilmesini sağlamak ve farklı tasarım fikirlerinin oluşturulmasına katkıda bulunmak için MOSDER tarafından bu yıl 13’üncü kez düzenlenecek Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 1’inci, 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü sınıf, T.C vatandaşı olan lisans öğrencileri katılabiliyor. Ayrıca yarışmaya, bireysel ve/veya grup başvurusuyla birden fazla projeyle katılan öğrenciler, her kategoride en fazla üç farklı projeyle yarışabiliyor. www.mosder.org.tr web sayfası üzerinden online gönderilen tüm başvurular, 1’inci aşamada jüri üyeleri tarafından değerlendirildikten sonra her kategoriden 3, toplamda 18 proje finalist olarak belirlenecek ve 2’nci aşamada değerlendirilmeye hak kazanacak. Birinci Aşama Jüri Değerlendirmesi’nde finale kalan 18 proje, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylı ‘Tasarım Tescil Belgesi’ almaya hak kazanacak. 

Haberin Devamı

Neler Yapacaklar

Öğrenciler Oturma-Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuar, Uyuma ve Genç Odası kategorilerinde finale kalan finalistlere 3 biner TL, engelliler için Ev Mobilyası kategorisinde finale kalan finalistlere ise 6 biner TL ödül verilecek. Yarışmanın 2’nci aşamasında ise; Oturma-Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuvar, Uyuma ve Genç Odası kategorilerinde birinci seçilen tasarım sahiplerine 3 bin TL, engelliler için Ev Mobilyası kategorisinin birincisine ise 6 bin TL ödül verilecek. Ayrıca yarışma kapsamında en çok proje başvurusunun geldiği üniversite, 10.000 TL’lik üniversite ödülünün sahibi olacak.

6 farklı kategori yer alıyor

Yarışmada 6 farklı kategori bulunuyor. Bunlar: Oturma–Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya ve Aksesuvar Uyuma, Genç Odası ve Engelliler İçin Ev Mobilyası Endüstri Ürünleri Tasarımı. Katılım sağlayabilecek bölümler ise şöyle sıralanıyor: Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!