MEB Daire Başkanı: “İmam hatip okulları 1 milyon gençle ayakta”

Güncelleme Tarihi:

MEB Daire  Başkanı: “İmam hatip okulları 1 milyon gençle ayakta”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 12:34

İstanbul’ da bulunan imam hatip liseleri ‘1. Bilim Kültür ve Sanat Günleri’nde bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdülhalik Baş geçmişte imam hatip okullarında eğitim alanlara farklı gözle bakıldığını anlatarak ”Burada yaptıklarınızı arkadaşlarınıza anlatın. Nereden, ne durumdan geldiğinizi unutmadan bunu yapın. Bir zamanlar belki siz yoktunuz, bu okulların köküne kibrit suyu dökmek isteyenlerin zamanından, imam hatiplilere ‘yarasa’ diyenlerin zamanından bugün 1 milyona yakın öğrencimizle ayaktayız. Sizleri gördükçe gözlerim yaşarıyor” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ensar Vakfı, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı ve TÜRGEV işbirliğiyle düzenlenen ‘İstanbul İmam Hatip Liseleri 1. Bilim, Kültür ve Sanat Günleri’ başladı. 2014- 2015 eğitim öğretim yılında İstanbul’daki imam hatip liseleri arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin eserleri sergilendi. Etkinliğin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdülhalik Baş, öğrencilere seslenerek şunları söyledi:

“Bugün sizin gününüz. Öğrencilerin günü. Burada yaptıklarınızı okula gittiğinizde, mahallenizde, dostlarınıza, kardeşlerinize arkadaşlarınıza anlatınız. Bir imam hatipli nasıl olur herkes bilsin görsün. Siz bunu yaşayarak onlara aktarın. Nereden geldiğinizi, ne durumdan geldiğinizi unutmadan bunu yapın. Bir zamanlar belki sizler daha yoktunuz bu okulların köküne kibrit suyu dökmek isteyenlerin zamanından, imam hatiplilere "yarasa" diyenlerin zamanından bugün 1 milyona yakın öğrencimizle ayaktayız. Dim dik ayaktayız. Ne mutlu sizlere. Sizleri gördükçe gözlerim yaşarıyor. Türkiye’yi geziyorum. İstanbul’ da olanlar yani sizler çok şanlısınız. Bu şehrin bu çalışmaların kıymetini bilin. Bunları özümseyin arkadaşlarınıza bunları aktarın sizlere ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

MEB Daire  Başkanı: “İmam hatip okulları 1 milyon gençle ayakta”

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ BAŞARIDA PAYI VAR

MEB Daire  Başkanı: “İmam hatip okulları 1 milyon gençle ayakta”
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise öğrencilerin sanat, kültür, bilim alanında yaptıkları çalışmaların önemli olduğunu belirterek, “Bu etkinliğin temelde çıkış noktası okullarımız, müdürlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz oldu. Onların yaptıkları güzel faaliyetlerin daha görünür olması amaçlandı. Yapılan çalışmaların ödüllendirilmesi hedeflendi. Çocukları, onları yetiştiren öğretmenleri tebrik ediyorum. Bu çalımalara destek verenlere, en büyük teşekkürü Ensar Vakfı TÜRGEV, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti’ne yapıyorum. Bu okulların uluslararası seviyeye taşınmasında, imam hatip liselerinin altyapısı, ilerleyişi, yurtları, gezileri gibi konulara katkı veren bu kurumların, sivil toplum kuruluşlarının başarısı etkili oluyor” dedi.

Haberin Devamı

2 BİN 673 OKULDA 992 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

MEB Daire  Başkanı: “İmam hatip okulları 1 milyon gençle ayakta”
Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Türkiye genelinde imam hatip okullarında okuyan öğrencilerin sayının 1 milyona yaklaştığını anlatarak şunları söyledi:

“İlkler önemlidir. İstanbul’da yaptığımız kütür, sanat, bilim günleri önümüzdeki yıllarda adından söz ettirecek. Bu yıl başlayan programın önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye genelindeki 2 bin 673 imam hatip okulumuzda 992 bin öğrenci ile yapılmasını ümit ediyorum. Çalışma, bu nedenle önemli. Bu çalışmaların ülke genelinde öğrencilerin katılımıyla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Çünkü imam hatip okullarındaki çocukların her türlü yeteneğe sahip olduğunu biliyoruz. Siz burada sanat, bilim, kültürel faaliyetlerinizi bizlere sergileyeceksiniz. Yeni Türkiye’nin kurucusu olan, imam hatip neslinde okuyan ve bu okullarda faaliyette bulunan gençlerimiz, bu okullardan nice değerlerimiz çıktı. Bir zamanlar ne olacağı bile belli olmayan diye hitap edilen bu okulların gençleri arasından milletvekillerimiz, bakanlarımız, valilerimiz, başbakanlarımız ve cumhurbaşkanlarımız çıktı. Yeni Türkiye’nin neslinde de bu okullarımızdan yeni Türkiye’nin kurucusu ve mimarları çıkacaktır. Dindar bir nesil bu okullardan yetişecek. Bu vatan için her türlüğü emeği vereceğimize söz veriyoruz. Bu çalışmaları destekliyoruz.”

Haberin Devamı

DEVLETİN KAYNAKLARI ÖĞRENCİLER İÇİN KULLANILIYOR

İstanbul Vali Yardımcısı Osman Günaydın da yaptığı konuşmada devletin kaynaklarının imam hatip okulları için sonuna kadar kullanıldığını dile getirerek şöyle konuştu:

“Sizlere ne kadar ihtiyaç olduğu her geçen gün daha çok anlaşılıyor. Gençlerimizi, gelecek nesilleri gözü kapalı emanet edebileceğimiz kurumların başında geliyorsunuz. Eğitim sisteminde tüm kurumlar, üniversiteler değerli ama imam hatip okullarının bu yapı içinde son derece seçkin bir yeri var. Devletin imkanları ölçüsünde sizlere destek vermek çalışmalarınızı her yönüyle desteklemek için kaynaklarımız sonuna kadar kullanılıyor. Gözümüz arkada olmasın istiyorsak sizleri çok iyi yetiştirmek zorundayız. Bu çalışma ilk adım. Bu çalışma dalga dalga Anadolu’ya yayılacak. Sizleri yetiştiren fedakar velilere, anne-babalara devletimizin her zaman yanında olan ENSAR, TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti gibi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bu kuruluşlara teşekkür ediyorum.”
Üsküdar İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık ise “İmam okullarına diğer kurumlar gibi destek veriyoruz. Burada yetişenler geleceğin başkanları, valileri olacak. Türkiye’yi daha iyi yerlere getirecek” dedi.

Haberin Devamı

ETKİNLİK 2 HAZİRAN’DA DA ÖĞRENCİLERE AÇIK

Etkinlik 2 Haziran’da Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam edecek. Anadolu imam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerin kültür, sanat, bilim alanında bilinçlendirilmesi, yetenekli öğrencilerin ortaya çıkarılması, bu alanlarda gençleri teşvik ederek geleceğe hazırlamak ve ödüllendirmek amacıyla düzenlenen etkinlik, kapsamında bilim, teknoloji, fotoğraf, resim, karikatür, kısa film, afiş, ebru, hat, tezhip, dergi yarışmaları ile sergiler yapılacak. Liseliler mehter, tasavvuf musikisi, folklor, tiyatro, ney sunumları düzenleyecek. Ziyaretçiler okulların tanıtım stantlarını gezebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!