Liselilerden arkadaşlarına “dart” desteği

Güncelleme Tarihi:

Liselilerden arkadaşlarına “dart” desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 17:39

Sosyalist Demokrasi Partisi Samsun İl Başkanlığı'na bağlı 'Devrimci Liseliler' adlı bir grup öğrenci yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Başbakan Erdoğan’a dart attıkları iddiasıyla 2 lise öğrencisine dava açılmasını protesto eden gençler, arkadaşlarına destek verdi.

Haberin Devamı

Samsun Öğretmenevi önünde bir araya gelen bir grup öğrenci, ellerinde pankartlarla İstiklal Caddesi üzerinden Süleymaniye Geçidi'ne yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan Alper Kağan Yurdakul, şöyle konuştu:
'4+4+4 Hedef Olma' isimli kampanyaları ile sembolik olarak eğitim sistemine dart attıkları belirtilen 2 SDP'li arkadaşımıza son derece komik nedenlerle dava açıldı. 'Mağdur, Recep Tayyip Erdoğan' olarak ifade edilen dava zaten adından da anlaşılacağı gibi bir tiyatrodan ibaret. Dava arkadaşlarımızın beraat etmesi ile sonuçlanmış olsa dahi, bu adil işleyen bir hukuk sisteminin varlığını kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor."

Basın açıklaması, grup üyelerinden bir öğrencinin üzerinde 'TC Adalet Sistemi' yazılı sözde darta kartondan yapılmış ok atmasıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!