Liselere birinci nakilde son gün

Güncelleme Tarihi:

Liselere birinci nakilde son gün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 10:27

LGS ve adrese dayalı yerleştirme kapsamında, kayıt hakkı kazandığı okulu değiştirmek isteyen ya da herhangi bir liseye yerleşemeyen adaylar için 6 Ağustos’ta başlayan birinci nakil dönemi bugün sona eriyor. Bu tarihler arasında yapılan tercihlerin sonuçları 13 Ağustos Pazartesi açıklanacak.

Haberin Devamı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve adrese dayalı yerleştirme kapsamında, 6 Ağustos’ta başlayan birinci nakil dönemi bugün sona eriyor. İlk yerleştirmede, adrese dayalı sistemle bir okula kayıt hakkı kazanan ancak başka bir liseye gitmek isteyen ya da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler bu dönemde tercih yapabiliyor. Ayrıca LGS kapsamında bir okulu kazanıp farklı bir lisede şansını denemek isteyenlerin de nakil tercih hakkı bulunuyor. Adaylar tercihlerini okul müdürlükleri aracılığıyla e-Okul üzerinden saat 17.00’ye kadar yapabilir. Birinci nakil dönemi tercih sonuçları 13 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak.

ADRESE DAYALI NAKİLDE BOŞ KONTENJAN ARANMIYOR
Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurularak yapılabiliyor. Tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacak. Peki sınavla ve adrese dayalı yerleştirmeye esas nakil işlemleri nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?
Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacak. Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla öğrenciler; Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirilecek. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme tercihleri dikkate alınmayacak.

Liselere yerleştirmeye esas diğer nakil dönemleri ise 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!