Lise öğrencilerine ‘sınav kaygısı’ semineri

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencilerine ‘sınav kaygısı’ semineri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 12:07

Gaziantep’te merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi, LYS sınavına girecek öğrencilerin motivasyonlarının artırılması ve sınav kaygılarının en aza indirilmesi için ilçedeki lise öğrencilerine, ‘Psikoloji Çözümleri, Sınav Kaygısı’ konulu bir seminer verdi. Seminere konuşmacı olarak katılan Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak, sınav kaygısı ile baş etme yöntemlerini anlattı.

Haberin Devamı

Şehitkamil Belediyesi, ilçede bulunan lise son sınıf öğrencilerinin üniversiteye giriş sınavındaki kaygılarını gidermek adına LYS’ye hazırlanan öğrencilere düzenlediği seminere katılım yoğun oldu. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak, sınav kaygıyla baş etme yöntemlerini anlattı. Seminere sınav kaygısını tanımlayarak başlayan Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak, sınava hazırlık için nasıl bir yöntem seçilmesi gerektiğini, sınav anında heyecanı yenmek için gerekli olan tedbirleri aktardı. Sınav kaygısının, sınavlardan kaynaklanan stresin oluşturduğu karmaşık fizyolojik ve psikolojik durum olduğunu belirten Arıcak, aşırı kaygı veya kaygısızlığın başarısızlığa yol açacağını ifade etti. Sınav stresi ve kaygısı ile başa çıkmanın yolunun ise pratik olarak mümkün olduğunu belirterek, bazı teknikleri anlatan Arıcak, "Test esnasında kaygınız yükselirse: Kontrol sizde, yavaş ve derin nefes alın. ‘elimden geleni yapıyorum, güvendeyim, üstesinden gelebilirim, yeterliyim’ gibi düşünceleri nefes egzersizi eşliğinde telkin edin" dedi.

Haberin Devamı

Seminerin kendileri açısından olumlu geçtiğini dile getiren öğrenciler, uygulamadan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!