KPSS tercih sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar için gözler ÖSYM'de

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercih sonuçları açıklandı mı Sonuçlar için gözler ÖSYMde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 10:05

KPSS tercih sonuçları açıklandı mı? sorusu memur olma hayaliyle gün sayan adayların gündemindeki yerini koruyor. Yaklaşık 3 milyon adayın girdiği zorlu bir sınavı geride bırakan memur adayları, KPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı ÖSYM resmi sitesini ziyaret ederken yapılan açıklamaları büyük bir heyecanla takip ediyor. Peki, KPSS tercihleriyle ilgili yeni bir gelişme var mı? İşte tercihlerinde son durum ve yayımlanan değişiklikler hakkında bazı bilgiler!

Haberin Devamı

KPSS tercih sonuçları yüz binlerce memur adayı tarafından heyecanla bekleniyor. Toplamda 2 bin 51 kişilik kadro alımının yapılacağı devlet kadrolarından birine yerleşip yerleşmediğini merak eden adaylar, "KPSS tercih sonuçları açıklandı mı?" sorusuna bira yanıt bulma umuduyla ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret ediyor.  Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans bölümlerinden 3 milyona yakın adayın katılımda bulunduğu KPSS tercihi, sonuçları ile oldukça merak ediliyor. Peki memur adaylarının merakla beklediği KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılacak sınavla alakalı adayları yakından ilgilendiren detaylar ve fazlası!

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıllarda 16-25 Kasım tarihlerinde tamamlanan KPSS tercih işlemleri, sonuçları ile 01 Aralık tarihinde memur adaylarının erişimine açılmıştı. Aynı hesaba göre bu yıl en geç 09 Ocak Pazartesi günü açıklanması gereken sonuçların, katılımın fazla olması nedeniyle biraz daha gecikmesi öngörülebilir.

Haberin Devamı

ÖSYM 2017 KPSS'YE GİRECEKLER İÇİN UYARIDA BULUNDU

KPSS tercih sonuçları öncesi ÖSYM'den 2017 KPSS konusunda yapılacak değişikler hakkında bazı bilgiler verildi. Genel yetenek konusun

KPSS’de Ekonometri Testi yer almayacaktır.

KPSS Puan Türleri ekteki şekliyle yeniden belirlenmiştir. (PUAN TÜRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ)

Lisans düzeyinde yapılan KPSS’lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.

Değerlendirmede, adayın en az bir ham puanı bulunmayan testlerin ağırlıklandırıldığı puan türleri hesaplanmayacaktır.

2017 yılında ÖABT; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarında yapılacaktır.
MEB tarafından, ÖSYM’ce ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSS120 puan türü kullanılacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS İlkbahar Dönemi sonuçları kullanılacaktır.

Haberin Devamı

KPSSP120 puanın hesaplanmasında testlerin ağırlığı aşağıdaki şekilde olacaktır.

 

Genel Yetenek Testi

Genel Kültür Testi

Eğitim Bilimleri Testi

YDS (İlkbahar Dönemi)

KPSSP120

0,15

0,15

0,20

0,50

 

ATAMA ÖNCESİ SORUŞTURMA YAPILACAK

ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ile pozisyonlarına ikinci yerleştirme için yayınlanan tercih kılavuzuna, "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma" koşulu eklendi.

KPSS-2016/2 tercih kılavuzunda, başvurma genel şartlarına, "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak" hükmü de eklendi. Resmi Gazete'de 30 Ekim'de yayımlanan 676 sayılı Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memurluğuna alınacaklarda istenen genel şartlara “Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak” şartı eklenmişti. 

Haberin Devamı

KPSS MECLİS GÜNDEMİNDE

ÖSYM’nin 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2016 KPSS lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamalarının güncellendiğini ve ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldığını açıklaması ardından öğretmen adayları, KPSS'deki yeni güncellemenin neye göre yapıldığını, sıralarının neye göre kaydırıldığını sorguladı. CHP Milli Eğitim Komisyonu Üyesi ve Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, KPSS güncellemesini meclis gündemine de taşıdı.

İrgil, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bir soru önergesi verdi. İrgil, önergesinde, 13 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM tarafından bir duyuru yapılarak ‘2016 KPSS’ye katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır’ denildiğini kaydederek, şu soruları sordu:

Haberin Devamı

1- Güncelleme ifadesinden kasıt nedir? Bunun yapılmasının nedeni nedir?
2- Söz konusu ‘güncelleme’ işlemi hangi kriter veya kriterlere göre yapılmıştır?
3- Söz konusu ‘güncelleme’ nedeniyle sıralamaların değiştiği doğru mudur? Eğer sıralamalar değiştiyse, güncelleme öncesi varolan sıralamadaki adaylara haksızlık yapıldığı anlamına gelmiyor mu?
4- ÖSYM önceki yıllarda benzer bir güncelleme yapmış mıdır?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!