KPSS ön lisans ve ortaöğretim cevap kağıtları yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

KPSS ön lisans ve ortaöğretim cevap kağıtları yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 17:08

KPSS ön lisans ve ortaöğretim düzeyinde katılan adayların cevap kağıtları ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı. Adaylar AİS şifreleri ile cevap kağıtlarını gözleyebilecek

Haberin Devamı

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) ön lisans ve ortaöğretim düzeyinde katılan adaylar, cevap kağıtlarının görüntülerine, inceleyebilmeleri amacıyla "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.     

Adaylar, cevap kağıtlarının görüntüsüne, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek. İşte, ÖSYM'nin cevap kağıtları ile ilgili yayımladığı yazının tamamı;

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavına Ön Lisans ve Ortaöğretim düzeyinde katılan adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kâğıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 16 Aralık  2016 tarihinde saat 16.30’dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar, kendi cevap kâğıtlarının görüntüsüne, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir. 

Haberin Devamı

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

CEVAP KAĞITLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MERAK EDİLEN SORULAR

*KPSS sınav sonucuma 1 ay önce itiraz da bulunmuştum ama hâlâ cevap gelmedi. Resmî cevap süreniz ne kadardır?

Dilekçelere verilecek cevaplar için resmî bir süre yoktur Değerlendirme bittiği zaman çıkan cevap, tarafınıza posta yoluyla gönderilir. Postadan kaynaklanan gecikme ve kaybolmalardan ÖSYM sorumlu değildir.

*2016 KPSS puanlarının hesaplanabilmesi için geçen yıl girmiş olduğum 2015 İlkbahar Dönemi YDS Puanı geçerli midir/yeter midir?

Yabancı dil ağırlığı içeren KPSS puanları hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili KPSS’den önce elde ettikleri Almanca, Fransızca veya İngilizce en yüksek Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonucu kullanılacaktır. KPSS’den sonra elde edilecek Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları, yabancı dil ağırlığı içeren bir sonraki KPSS puanlarının hesabında dikkate alınacaktır. KPSS’ye giren adayların her üç yabancı dil için (Almanca, Fransızca, İngilizce) YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

Birden fazla dilde YDS puanı edinmiş olan adayların en yüksek YDS puanı, YDS ağırlığının olduğu KPSS puanı hesaplamalarında değerlendirmeye alınır. Bu adaylardan diğer dildeki YDS puanının hesaplamaya katılmasını isteyenlerin bu isteklerini başvuru formunda belirtmeleri gerekmektedir. Başvurudan sonra bu bilgilerinde değişiklik olan adayların kullanılmasını istedikleri YDS puanını sınavdan önce Merkezimize dilekçe ile iletmeleri gerekmektedir.Bir testte, doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS puanı olmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!