Kız çocuklarının eğitimi için 53 ressamdan sergi

Güncelleme Tarihi:

Kız çocuklarının eğitimi için 53 ressamdan sergi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 13:36

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türkiye’nin çeşitli illerinden bir araya gelen ressamlar ‘Kızlar Gülsün Diye’ projesi için sergi açtılar. Karma sergiden elde edilecek gelir kız çocukları için kullanılacak.

Haberin Devamı

İlki Eskişehir’de gerçekleştirilen resim sergisinde Türkiye’nin birçok ilinden 53 sanatçının eserleri yer alıyor. Serginin organizasyonunu gerçekleştiren Küratör Ece Arman, “İlk kez Sosyal Sorumluluk Projesi düzenlemek için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni seçtik. Sağ olsun Eskişehir ÇYDD Başkanı Sevgi Akmen bizim dileğimizi kırmadı. Bizler de bu organizasyonu hazırlama yolunda adım attık. Bugün burada ise Türkiye’nin çeşitli illerinden 53 sanatçıyla bir karma sergi yapıyoruz. Bazı sanatçılarımız eserlerinin satışının tamamını, bazıları ise bir kısmını paylaşarak destek sağlamak amacında. Kardelenler hep gülsün diyoruz” diye konuştu.

Sergide konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Sevgi Akmen ise, “Böyle bir projenin hazırlanması bizleri sevindirdi. Ece hanıma ve değerli sanatçılarımıza kızlarımıza destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sergi Salonu’nda yer alan ve birbirinden farklı birçok eserin bulunduğu karma sergi 1 Aralık’a kadar gezilebilecek.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!