LYS günü toplu ulaşım ücretsiz

Güncelleme Tarihi:

LYS günü toplu ulaşım ücretsiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 13:20

10-11 ve 17-18 Haziran’da yapılacak olan LYS’lere girecek öğrenci ve görevliler, bazı illerde toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin (İBB) Mayıs ayında aldığı karar, AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan ve CHP Gurup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever’in ortak önergesi olarak Belediye Meclisi’ne taşındı. 

LYS sınavlarında toplu ulaşım araçlarının öğrenci ve görevlilere ücretsiz hizmet vermesini içeren önerge, ‘Teklif Karar’ olarak görüşülerek Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Kararın, öğrenci ve görevlilerin sınav yerlerine rahat ulaşabilmesi için alındığı belirtildi.

Karara göre; 2017- ÖSYS kapsamında 10-11 ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerindeki Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrenci ve görevliler, 07.00-16.00 saatleri arasında sınav giriş veya görevli belgelerini ibraz ederek; İETT Otobüsleri, Otobüs A.Ş. Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Motorları, tramvay, metro, hafif metro, füniküler, teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvayı’nı ücretsiz kullanacak.

Haberin Devamı

Toplu ulaşıma LYS takviyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) nedeniyle toplu ulaşıma yönelik geçici düzenlemeler yaptı.

ESHOT Genel Müdürlüğü, adayların sınav merkezlerine zorluk çekmeden ulaşabilmesi için otobüs seferlerini takviye etti. Sınav merkezlerinin yoğunlukta olduğu hatlar ve metro bağlantılı hatlar ile 525ÿ ve 412 numaralı hatlarına sınav saatleri göz önüne alınarak ilave seferler konuldu. 290, 353, 390 ve 690 numaralı hatların, cumartesi ve pazar günleri, sabah sınav saatlerine uygun olarak hizmet vereceği bildirildi. Sınav bitiş saatlerinde sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerden de kent merkezine yeterli sayıda otobüs tahsis edilecek.

İzmir Metrosu da sınav nedeniyle yaşanacak yolcu yoğunluğunu göz önüne alarak seferlerini sıklaştırdı. 18 Haziran ve 25 Haziran Cumartesi günleri, 06.30 20:00 saatleri arasındaki metro sefer sıklığı 5 dakikaya indirildi. 19 Haziran ve 26 Haziran Pazar günleri ise 07.00- 19.30 saat aralıkları içinde ’6 dakikada bir’ sefer gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Yeni körfez vapurlarının hizmete girmesiyle seferlerini sıklaştıran İZDENİZ ise oluşabilecek yoğunluğa karşı Cumartesi günü Bostanlı iskelesinden saat 07.15, Üçkuyular iskelesinden de saat 07.20 itibariyle seferlere başlayacak ve sınav başlayana kadar 15 dakikada bir sefer gerçekleştirecek. İZDENİZ, Pazar günü ise yoğun taleplerin karşılanabilmesi için Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinde yedek gemi bulunduracak.

Denizli:

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek kişilere ve sınav görevlilerine halk otobüsleriyle ulaşımı ücretsiz hale getirdi.

Denizli’de 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde LYS heyecanı yaşayacak kişiler ve sınav görevlileri, sınav yerlerine Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile ücretsiz ulaşabilecek. Denizli Büyükşehir Belediye otobüsleri 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerindeki LYS’ye gireceklere ve sınav görevlilerine ücretsiz olacak. LYS’ye girecekler ve sınav görevlileri sınav giriş belgesi veya görevli belgelerini şoförlere göstererek, Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde ücretsiz seyahat edebilecek.

Haberin Devamı

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yıl boyu LYS’ye hazırlanan herkese başarılar dileyerek, "Ailelerimiz gençleri motive ederek cesaretlerini artıracak ve sınav kaygılarını mutlaka giderecektir. Bizim tek beklentimiz Denizli ve bu kutsal vatan için kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetişmesidir" dedi.

Diyarbakır:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 10, 11, 17 ve 18 Haziran’da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrencilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacağını duyurdu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 10, 11, 17 ve 18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) ilişkin yaptığı açıklamada, ÖSYM tarafından yapılacak LYS’ye girecek öğrencilerin sınav günleri belediyenin yürüttüğü ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını belirtti. Atilla, “10, 11, 17 ve 18 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri LYS 1, 2, 3, 4 ve 5 sınavlarına girecek öğrencilerimiz sabah saat 07.00 ile 17.00 arasında, sınava giriş belgelerini göstermeleri halinde, belediyemize ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanacak” dedi.

Haberin Devamı

Öğrencilere 15 dakika uyarısı

ÖSYM’nin, öğrencilerin saat 10.00’da başlayan sınavlarda (LYS-1,2,3,4,) saat 09.45’ten sonra, saat 14.30’da başlayan sınavlarda (LYS-5) ise saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacağı yönündeki kararını hatırlatan Başkan Atilla, öğrencilerin sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları gerektiğini belirtti.

“Öğrencilerimize başarılar diliyorum”

Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Başkan Atilla, öğrencilerin sınav sırasında dikkatlerinin dağılmaması için araç kullanan şoförlerin gereksiz korna çalmaması, vatandaşların da sınav saatlerinde gürültü yapmaktan kaçınmasını istedi.

Haberin Devamı

Gaziantep:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüsler ve tramvaylar, Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek öğrencilere ücretsiz olacak.

Öğrencilere özellikle sınav salonuna en son girişin sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce olduğu hatırlatıldı. Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu taşıma araçları sınavların yapılacağı 10,11-17,18 Haziran 2017 tarihlerinde tüm öğrencilere ücretsiz hizmet verecek. Tramvay ve otobüsler LYS’nin yapılacağı tarihlerde saat 07.00 ve 17.00 arasında ücretsiz olacak.

Trabzon:

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girecek olan öğrenciler ile öğrenci yakınları ve sınav görevlilerini ücretsiz olarak taşıyacak.

10-11 Haziran tarihlerinde yapılacak LYS-4 ve LYS-1 ile 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak olan LYS-2, LYS-3, LYS-5e girecek olan öğrenciler, sınav öncesi ve sonrasında sınav giriş belgelerini göstermek suretiyle velileri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Sınav görevlileri de bu hizmetten faydalanabilecek. Büyükşehir Belediyesi, yolcu yoğunluğunu da dikkate alarak sınavların yapılacağı merkezlere ek seferler de gerçekleştirecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, LYSye girecek olan öğrencilere başarılar diledi. Sınav günleri yapacakları çalışmalar için hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, ÖSYMnin 15 dakika kuralına dikkat çekti, öğrencilere uyarılarda bulundu. Gümrükçüoğlu, Adayların saat 10.00da başlayan sınavlarda saat 09.45ten sonra, saat 14.30da başlayan sınavlarda ise saat 14.15ten sonra sınav binalarına alınmayacağı ÖSYM tarafından ilan edilmiştir. Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için bu kuralı dikkate alarak önceden sınav merkezlerinde olmaları önem arz ediyor dedi, sınavlara girecek öğrencilere başarılar diledi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!