LYS günleri ramazan davulu çalınmayacak

Güncelleme Tarihi:

LYS günleri ramazan davulu çalınmayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 13:04

LYS nedeniyle Zonguldak ve İzmir'de ramazan davulcuları, 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde mesai yapmayacak.

Haberin Devamı

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 10-11 ve 17-18 Haziran’da yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) nedeniyle ilçede ramazan davulu çalınmayacağını söyledi.

Hüseyin Uysal, Ereğli Belediye Meclisinin Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen haziran ayı toplantısında, 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak LYS'ye girecek adaylara başarılar diledi.       

LYS günleri, 31 mahallede 45 davulcunun davul çalmayacağını anlatan Uysal, "Sınav haftasında geceleri 31 mahallemizde görevli 45 davulcu, sınava girecek adayların uykusunu bölmeme ve yeni güne sağlıklı uyanabilmeleri için görev yapmayacak. Halkımızı bu konularda anonslar yöntemi ile bilgilendireceğiz" dedi.

İzmir:

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, hafta sonu yapılacak olan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) öncesi öğrencilere önemli bir jest yaptı. Öğrencilerin sınav gecelerinde uykularının bölünmemesi, olumsuzluk yaşamamaları için cuma ve cumartesi geceleri, ramazan davulcularının çalışmasını yasakladı. Kent merkezinde ve ilçelerinde polis, öğrenciler için davulların çalınmasına izin vermeyecek.

Haberin Devamı

Gençlerin üniversite hayallerine kavuşabilmeleri için bir yıldır hazırlandıkları sınavlar 10 Haziran 2017 tarihinde başlayacak. 10 Haziran cumartesi LYS 4, 11 Haziran Pazar günü de LYS 1 sınavı yapılacak. Bu önemli sınav öncesinde İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’dan, öğrenciler için önemli bir jest geldi. Aşkın, öğrencilerin sınav gecelerinde uykularının bölünmemesi, olumsuzluk yaşamamaları için cuma ve cumartesi geceleri, ramazan davulcularının sokağa çıkıp davul çalmalarını yasakladı. Talimat doğrultusunda, kent merkezinde ve ilçelerinde polis, öğrenciler için davulların çalınmasına izin vermeyecek.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!