Genç iletişimciler İrlanda’da eğitimde

Güncelleme Tarihi:

Genç iletişimciler İrlanda’da eğitimde
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 17:40

Türkiye’den mesleki ve teknik lisede radyo televizyon ve gazetecilik eğitimi alan altı öğrenci Erasmus Plus projesi kapsamında bir aylık dijital medya eğitimi için İrlanda’ya gitti.

Haberin Devamı

Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden altı son sınıf öğrencisi Erasmus + projesi kapsamında bir aylık dijital medya eğitimi için İrlanda’ya gitti. İngilizce mülakat ve mesleki sınavla seçilen öğrenciler, bir ay boyunca kendi bölümleriyle ilgili Galway Technical Institues’de eğitim görecekler. Liseliler proje kapsamında İrlanda’da kaldıkları Galway kenti hakkında kısa film ve broşürler hazırlayacaklar.   

Genç iletişimciler İrlanda’da eğitimde

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen okulun, “Dijital Medya Uygulamaları” adlı Erasmus Plus Projesi kapsamında dördü radyo televizyon, ikisi gazetecilik olmak üzere olmak üzere altı öğrenci seçildi. Şevval Öztürk, Ece Deniz Dinçer, Gülin Tan, Furkan Hasan Öztürk, Mehmet Eren Kalender, Taha Berk Gazioğlu’ndan oluşan ekip, 13 Mart’ta yola çıktı ve İrlanda’nın Galway kentine ulaştı. Dört haftalık programda radyo televizyon öğrencileri “Final Cut” eğitimi alacak ve Galway’i tanıtan belgesel niteliğinde kısa film çekecek. Gazetecilik öğrencileri ise “InDesign” eğitimi görecek ve Galway hakkında broşürler hazırlayacak. Altı liseliye okulun radyo televizyon bölümü öğretmeni Aşır Gül eşlik ediyor. Liseliler daha sonra alacakları sertifika ile 10 Nisan’da Türkiye’ye dönecek.

Haberin Devamı

Genç iletişimciler İrlanda’da eğitimde

‘HERKES BİR ŞEYLER YARATMAYA ÇALIŞIYOR’

Öğrenciler Galway ve oradaki eğitim hakkında şunları söyledi:

Mehmet Eren Kalender: Eğitime olan sevgi ve saygıları çok güzel. Burada öğretmen ve öğrenci arasında çok büyük bir bağ var. Bu yüzden de eğitime olan istek çok fazla. Herkes her gününü eğitimle geçiriyor. Bu gerçekten paha biçilemez bir şey. Herkes bir şeyler yaratmaya ve oluşturmaya çalışıyor. Sanatla aşırı ilgililer. Bu da benim burayı daha çok sevmemde etkili oldu.

Genç iletişimciler İrlanda’da eğitimde

Haberin Devamı

Şevval Öztürk: İçinde bulunduğum bu projenin öncelikle staj ve daha sonra iş hayatımda bana çok faydalı katkıları olacağını düşünüyorum. Bu projede olduğum için kendimi mutlu ve şanslı hissediyorum.

Genç iletişimciler İrlanda’da eğitimde

BAKMADAN GEÇME!