Erciş'te buruk "Öğretmenler Günü"

Güncelleme Tarihi:

Ercişte buruk Öğretmenler Günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2013 11:01

Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin mezarlarını ziyaret eden meslektaşları, kabirlerine karanfil bırakarak, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Haberin Devamı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Van'ın Erciş ilçesinde tören düzenlendi. Depremde hayatlarını kaybeden öğretmenler anıldı.

Kaymakamlık önündeki törende, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 23 Ekim 2011'deki depremde hayatlarını kaybeden öğretmenlerin kabirleri ziyaret edildi.

Öğretmenler ve öğrenciler, merkez ve Seyit Muhammet mezarlıklarındaki meslektaşlarının mezarlarına karanfil bıraktı.

Depremde eşi ve çocuğuyla yaşamını yitiren öğretmen Mehmet Murat İşler'in kabir ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilik, depremde hayatlarını kaybeden ve kabirleri ilçede bulunan öğretmenleri Öğretmenler Günü'nde ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Bu nedenle mezarlık ziyaretine geldiklerini ve kabirlere diğer 72 öğretmeni temsilen karanfil bıraktıklarını belirten Billik, şöyle konuştu:
"En son kabristanda mezarı başında olduğumuz öğretmenimiz Mehmet Murat İşler'i, ailesinin de defnedildiği kabrleri başında anıyoruz. Cenab-ı Hak rahmet etsin. Ailelerine de tekrar başsağlığı diliyoruz. Deprem şehidi meslektaşlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız."

Meslektaşlarını mezarları başında anan ve duygulanan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Tarkan Elbir ise "23 Ekim 2011'de birçok hemşehrimizi kaybettik. Sevdiklerimizi kaybettik. Bunların içinde en büyük acı da 72 öğretmenimizin kaybıydı. Bu yıl da Öğretmenler Günü münasebetiyle, depremde kaybettiğimiz meslektaşlarımızı ziyaret ederek, ruhlarına fatiha okumak istedik. Bu mezarların başında konuşmak çok zor, çok acı" dedi.

Bu sırada duygulanan ve konuşmakta zorlanan Elbir'i arkadaşları teselli etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!