e-Sınav salon sayısı 500’ü geçti

Güncelleme Tarihi:

e-Sınav salon sayısı 500’ü geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2023 14:38

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2017 yılında başlatılan elektronik sınav (e-Sınav) Merkezleri Projesi kapsamında açılan e-Sınav salonu sayısı 81 ilde 550'ye ulaştı.

Haberin Devamı

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; 550’nci salonunun açılmasıyla aynı anda 11 bin kişinin e-Sınav’a katılabilme imkânı oluştu. Böylece MEB, Türkiye'de aynı anda en fazla kişinin hizmet alabildiği e-Sınav merkez ağına sahip oldu

HEDEF 650 SALON
Açıklamada, “e-Sınav salonlarında Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Sınavları ile Amatör Telsizcilik sınavları ile Bakanlığın ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda protokol sınavları da yapılıyor. e-Sınavlar ile sınav maliyetlerinde düşüş, yüzde 98'e varan kâğıt tasarrufu, sınav süreçlerinde kısalma ve minimum aday mağduriyeti kazanımları sağlandı” ifadesine yer verildi.

e-Sınav Merkezleri  Projesi'nin yaygınlaştırılması kapsamında 2023 yılı sonuna kadar salon sayısının 650'ye çıkarılması hedefleniyor. Bu kapsamda 2024 yılı içerisinde Açık Öğretim Okulları sınavlarının da e-Sınav salonlarında yapılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!