Diyette makarna yenir mi? Diyetteyken salçalı, yoğurtlu, garnitürlü, tam buğday ve kepek makarna tüketilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Diyette makarna yenir mi Diyetteyken salçalı, yoğurtlu, garnitürlü, tam buğday ve kepek makarna tüketilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 21:17

Diyet yapan kişilerin en çok korktuğu şeylerden birisi de hemen hemen herkesin severek tükettiği makarnadan uzak kalmaktır. Ama aslında işin aslı öyle değildir. Makarna, genellikle diyeti ikilemde bırakan bir besin olarak düşünülse de aslında durum buğdayından yapılan oldukça besleyici bir yemek seçeneğidir. Diyette makarna yenir mi sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kilo verme konusunda hiçbir besin, tek başına mucizevi bir etki yaratmayacağı gibi, fazla kiloların nedenini de tek bir besine ya da besin grubuna bağlamak hiç doğru bir tutum değildir.

Diyette Makarna Yenir mi?

Makarna, sadece un ve sudan oluşmuyor. Makarna, genellikle protein içeriği yüksek olan durum buğdayından elde ediliyor. Aynı zamanda kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmiyor, B grubu vitaminleri için iyi bir kaynak oluşturuyor ve tok tutuyor. Durum buğdayının protein içeriği ise oldukça yüksektir. Çok az uygulanan bir işlemden sonra durum buğdayı zamanla irmiğe dönüşür ve makarna da bu irmikten yapılır.

Makarna, diyetin en büyük katili gibi görünse de aslında öyle değildir. Sadece tek bir besin kilo vermeye ya da kilo almaya etki etmez. Makarnayı çok fazla pişirmeden tüketerek diyetinize destek olabilirsiniz. Aynı zamanda makarnayı gerçek sebzelerle buluşturarak besleyiciliğini arttırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Diyetteyken Salçalı, Yoğurtlu Makarna Tüketilir mi?

Makarna, çok besleyici ve uzun süre tok tutan bir besin türüdür. Bu nedenle de doğru bir pişirme yöntemi ile yapılan ölçülü porsiyonlarda makarna tüketerek diyet yapmaya devam edebilirsiniz. Makarna, karbonhidrat kaynağı bir besin olduğundan dolayı, mümkün olduğunca sizi daha uzun süre tok tutacak protein içerikli besinlerle birleştirerek tüketmeye dikkat etmeniz gerekir. Ekmek, çorba, makarna, patates gibi karbonhidrat kaynağı olan besinleri aynı öğün içinde tüketmemeye özen göstermeniz gerekir. Makarna, çok fazla tüketildiği zaman kilo aldırdığı için genellikle diyetisyenler danışanlarına makarna yasağı getiriyor. Ama makarnayı çok seven ve diyet yaparken de makarna yemek isteyen kişilerin olduğu da unutulmamalıdır.

Gün içinde yeteri kadar süt grubuna ait olan ürünleri tüketemiyorsanız; peynirli ya da yoğurtlu makarna, sebze tüketiminizi arttırmak istiyorsanız; sebzeli makarna, daha fazla protein almak istiyorsanız, ton balıklı ve kıymalı makarna tüketmeniz gerekir. Yoğurtlu, peynirli makarna tüketerek vücudunuzun kalsiyum ihtiyacını da önemli ölçüde karşılaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Diyetteyken Garnitürlü, Tam Buğday ve Kepek Makarna Tüketilir mi?

Diyetteyken garnitürlü, tam buğday ve kepek makarna doğru bir şekilde yapılırsa tüketilebilir. Fakat makarnayı fazla tüketmek kilo alımına neden olabileceği için porsiyonlamaya çok dikkat etmeniz gerekir. Diyet yaparken makarna ile birleştireceğiniz ürünlerin de diyete uygun olmasına özen göstermeniz gerekir. Bu sayede daha istikrarlı bir şekilde diyetinizi sürdürebilirsiniz. Aynı zamanda daha hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Diyet makarna yaparken şu hususlara dikkat etmeniz uzmanlar tarafından öneriliyor;

Pişirme tekniğini en doğru ve sağlıklı bir şekilde yapıp kullanılan malzemelerin de düşük kalorili olması gerekir. Bu sayede makarnayı diyet boyunca tüketilebilir bir besin yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Makarna tüketerek diyet yapmak isteyen kişilerin, kendilerine belirli bir sınır koyması gerekir. Çünkü 7 günlük bir diyet listesi içinde 7 defa makarna tüketilmemesi gerekir. Bu rakam ise, en çok 3 gün için geçerli olabilir.

Pişireceğiniz makarnanın türü de tüm diyet sürecini önemli ölçüde etkiler. Eğer beyaz un kullanılan bir makarna aldıysanız alacağınız kalori de yükselir. Bu nedenle diyet yaparken kepek makarna tercih etmeniz gerekir.

Sebzeli makarna pişirirken; makarna pişirirken makarnanın gerçekten sebze ile mi yoksa renklendirici ile mi hazırlandığından emin olmanız gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!