Deprem bölgesinde eğitim planı salı günü açıklanacak

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinde eğitim planı salı günü açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2023 14:36

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’yla birlikte Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi Çubuk GSB Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları'nda kalan depremzedeleri ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bakan Özer deprem bölgesindeki illerde eğitim öğretimin geleceği için tarih verdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda 465 bin vatandaşımıza barınma imkânı sağlıyoruz. Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz. 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illere nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız.”

ZORLU SÜRECİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise açıklamasında: “Tüm tesislerimiz milletimizin emrinde. Ziyaret ettiğimiz bu yurtta 5 bine yakın vatandaşımızı misafir ediyoruz. Hem bu yurdumuzda hem de diğer yurtlarımızda bu süreci yönetiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte eğitim sürecinin devamıyla ilgili yeni çalışmalarımız var” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!