Çocuklarını devlet okutacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarını devlet okutacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2022 07:00

Amasra’da hayatını kaybeden madencilerin çocuklarını yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Bakan Özer, “Bugünden itibaren o yavrularımızın tüm eğitim masraflarını Milli Eğitim Bakanlığı olarak karşılayacağız” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi ve Ödül Töreni’ne katıldı. Amasra’da hayatını kaybeden maden işçilerine Allah’tan rahmet, Türk milletine de başsağlığı dileyen Bakan Özer, özetle şu mesajları verdi:

YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

“Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu süreçte kazanın olduğu andan itibaren tüm ekiplerimiz oradaydı. Yaraları sarmak, konaklama imkânlarına destek olmak için tüm okullarımızı, tüm yurtlarımızı açtık. Sürekli sıcak yemek çıkardık. Bakan yardımcımız, genel müdürlerimiz hemen organize oldular. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze bağlı tüm rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız; öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize de psikolojik destek olmak için hemen sahaya gittiler. Hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine destek olmak için çalışma başlattık. Milli Eğitim Bakanlığı olarak 41 şehidimizin tüm evlatlarının eğitimini de bugün itibarıyla üstlenmiş bulunuyoruz. O yavrularımızın tüm eğitim masraflarını Milli Eğitim Bakanlığı olarak karşılayacağız. Burslar vereceğiz, tüm okul, kırtasiye masraflarını da inşallah ödeyeceğiz. Onları yalnız bırakmayacağız.”

Haberin Devamı

Çocuklarını devlet okutacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!