Bursluluk sınavı başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2023 17:14

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’ (İOKBS) başvurularının 29 Mayıs itibarıyla başladığını duyurdu. 3 Eylül’de düzenlenecek sınavın uygulama kılavuzu da bakanlığın internet sitesinde yayımlandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer daha önce 860 TL’lik bursu alacak 100 bin öğrenciden 30 bininin depremzedelerden oluşacağını duyurmuştu. Sosyal medyadan yaptığı son paylaşımında ise bu açıklamasını yineleyerek şunları söyledi: “100 bin çocuğumuzun faydalanacağı ve bu kontenjanın 30 binini afet bölgemize ayırdığımız 3 Eylül'de gerçekleşecek “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu”,  Milli Eğitim Bakanlığının internet adresinden yayımlandı. "Eğitimde fırsat eşitliği" ilkemizle Anadolu'da ulaşmadığımız tek bir hane, tek bir evladımız kalmayacak. Çocuklar bizim, yarınlar hepimizin.”

SONUÇLAR 22 EYLÜL’DE
3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek olan sınavın sonuçları 22 Eylül’de yine MEB’in internet adresinden açıklanacak.

Haberin Devamı

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

2023 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Sıkça Sorulan Soruların yanıtlarına ulaşmak için tıklayınız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!