Bursluluk sınavı 4 Eylül Pazar günü

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı 4 Eylül Pazar günü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2022 10:57

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 4 Eylül Pazar günü yapılacak. Sınava giriş belgeleri MEB’in internet adresi üzerinden yayımlandı. Sınavla ilgili ayrıca bir hatırlatma ise yapılmayacak.

Haberin Devamı

4 Eylül’de saat 10.00’da merkezi sistemle aynı anda başlatılıp tek oturumda uygulanacak sınavda dört seçenekli 100 soru sorulacak. Sınav süresi ise 120 dakika olacak. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olan İOKBS’ye geçtiğimiz yıl 1 milyondan fazla öğrenci başvurmuştu.

KİMLİK BELGESİ ŞART
Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi ile koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulundurabilecek. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin 9.30’da sınava katılacakları binada olması gerekiyor. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ancak bu
öğrencilere ek süre verilmeyecek. Diğer yandan sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan ve sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir öğrenci sınav salonundan ayrılamayacak.

Haberin Devamı

SONUÇLAR İNTERNETTEN AÇIKLANACAK
Sınav sonuçları ise 23 Eylül’de MEB’in internet adresinden ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde 'Sınav Sonuç Belgesi'ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verebilecek.

BURSLAR EKİM AYINDA ÖDENECEK
Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’ne göre bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırıldıktan sonra Ekim ayı başından itibaren ödenecek.

BAKMADAN GEÇME!