Boğaziçi’nde ihraçlara sessiz tepki

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi’nde ihraçlara sessiz tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 10:14

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin ihraç edilmesine tepki için eylem düzenlendi. Üniversitede konuk öğretim üyesi olarak ders veren Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Sevinç, dersini skype ile canlı bağlanarak anlattı.

Haberin Devamı

686 sayılı KHK ile ihraç edilen Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sevinç için Boğaziçi Üniversitesi’nde eylem düzenlendi. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nde de konuk öğretim üyesi olarak ders veren Doç. Dr. Sevinç, aynı ders saatinde sınıfına Ankara’dan skype ile canlı bağlanarak o günkü dersini anlattı. Sınıfa sığmayan öğrencilerin bazıları dışarıda bekledi. Fakülte binasına “Hakikat ihraç edilemez” pankartı asıldı. Yaklaşık 450 kilometre uzaktan eğitim veren öğretim üyesi 40 dakika süren dersin ardından öğrencilerine şunları söyledi:

“Enseyi karartmayın”

“Ağabey tavsiyesi olarak kabul etmenizi öneririm; siz ilkeli olun. Düşüncelerinizin peşinden gidin. Herkesin farklı düşüncesi olabileceğini kavrayarak bunu yapın. Farklı insanlarız, bu çok güzel bir şey. Renk iyidir, farklılık iyidir. Son olarak öğrencilerime şunu söylüyorum: Yoksul insanların yaşadığı bir toplumda, o insanların vergileriyle okuyorsunuz. Onlara borcunuz var. Benim de onlara borcum bulunuyor. Bunu hiç unutmayın. Başınız dik olsun. Bütün öğrencilerimi içtenlikle, sevgiyle kucaklıyorum. Çok güzel insanlar var ülkede. Çetin Altan diyordu ya; enseyi karartmayın, diye. Çok güzel insanlar var. O yüzden moralimizi bozmayalım. Biz işimize, gücümüze bakmaya, yazmaya devam edelim. Diğerleri düşünsün, ne yapalım.”

Haberin Devamı

Dersin ardından çok sayıda öğrenci ve akademisyen Güney Kampusu’ndaki meydandan üniversitesinin girişine yürüyerek sessiz eylem gerçekleştirdi. Eyleme İstanbul ve Ankara’daki üniversitelerden akademisyenler de destek verdi. Bir grup polis üniversite dışında bekledi. Öğrenciler, “Murat Sevinç yalnız değildir”, ”Biat etmez akademi”, “Üniversiteler bizim, bizimle özgürleşecek” sloganları attı. Topluluk iki dakikalık sessiz eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!