Boğaziçi öğrencileri Chicago’da Türkiye’yi Temsil Edecek

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi öğrencileri Chicago’da Türkiye’yi Temsil Edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 11:08

Boğaziçi Üniversitesi, dünyanın tanınmış finans organizasyonlarından CFA Institute (Chartered Financial Analyst) tarafından düzenlenen finans modellemesi yarışmasının bölge seçmelerinde birincilik derecesi aldı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 13 Nisan’da Chicago’da gerçekleştirilecek değerlendirmede Avrupa grubunda ipi göğüslediği takdirde bu kez dünya birinciliği için yarışmaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

Dünyanın tanınmış finans organizasyonlarından CFA Institute’ün yerel ayağı ‘CFA Society of İstanbul’ etabında Boğaziçi Üniversitesi tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Tüpraş üzerine finansal analiz ve değerleme çalışması yaparak yarışmanın galibi olan Boğaziçi ekibi bu sayede CFA Enstitüsü’nün 13 Nisan’da Chicago’da düzenleyeceği yarışmada Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Başarılı üniversite öğrencilerinin profesyonel iş hayatını deneyimlemelerine fırsat vermek amacıyla finansal analiz ile finansal etik konularına vurgu yapan ve Türkiye’de 2009’da başlayan ‘CFA Institute Research Challenge’ yarışmasının bu yıl sekizincisi yapıldı. Yarışmanın Türkiye ayağına, Türkiye’den 11, Azerbaycan ve Gürcistan’dan ikişer olmak üzere toplam 15 üniversiteden işletme, finans, ekonomi, bankacılık bölümlerinin lisans ve lisans üstü öğrencileri katıldı.

Haberin Devamı

Her sene farklı şirketlerin araştırma raporuna konu olduğu yarışmada bu sene Tüpraş incelendi. Takımlardan sektörel ve finansal analiz yapması, değerleme yöntemlerini kullanması ve bunun sonucunda bir yatırım tavsiyesi vermesi beklendi.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden Deniz Can Bakkalcı, Ömer Eren, Sıla Baştürk, Zehra Soysal ve Ekonomi Bölümü’nden Ali Coşkun’un oluşturduğu ekip, yarışmadaki performansıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne önemli bir başarı kazandırdı. CFA Research Challenge’da akademik danışmanlık yapan Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Cenk Karahan ve öğrencilerden oluşan ekip, kendilerinden daha tecrübeli yüksek lisans öğrencilerinden oluşan ekipleri geride bırakarak birinci oldu.

Boğaziçi Mezunları CFA’de Bir Adım Önde

Lisans seviyesindeki öğrencilerin bu gibi yarışmalarda tecrübe kazanmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Cenk Karahan ve öğrenciler, herkesin kendi ilgi alanıyla ilgili yapılan bu seviyedeki yarışmaları takip etmelerinin önemi dile getirdi. Boğaziçi’nden mezun olan öğrencilerin CFA’da daha avantajlı bir konumda olduğunu söyleyen Karahan, bu birinciliğin, öğrencilerin seviyesi ve aldıkları eğitim hakkında çok şey söylediğini belirtti.

Haberin Devamı

Öğrenciler ise, ekip olarak bu işi çok ciddiye aldıklarını, istek ve heyecanla çalıştıklarını ve kazanacaklarına çok inandıklarını söyledi. Türkiye’deki yerel yarışmayı kazanıp, Chicago’daki finallere katılmaya hak kazanan ekip, aldıkları muhasebe ve finans derslerinin katkılarının çok büyük olduğunu, Türkiye’nin bölgesel ve dünya finallerinden henüz bir başarısının bulunmadığını fakat bunu değiştireceklerine inandıklarını belirttiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!