Boğaziçi Güneydoğulu çocukları tartıştı

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Güneydoğulu çocukları tartıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 09:15

Boğaziçi Üniversitesi’nde Güneydoğu’daki çatışmaların çocuklar üzerindeki etkileri ile ilgili akademik bir toplantı yapıldı.

Haberin Devamı

Üniversitenin Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Boğaziçi Üniversitesi  İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Göl Güven ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümü  öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Günizi Kartal, bölgede toplam 362 bin 12 öğrenci ve 16 bin 797 öğretmenin sokağa çıkamadığını belirttiler. Her iki öğretim üyesi de 60'a yakın çocuğun hayatını kaybettiğini vurguladı. Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü Çocuk ve Aile Çalışmaları Laboratuvarı Direktörü Doç. Dr. Bilge Selçuk ise şiddet ortamında büyüyen çocukların yaşananlardan olumsuz izler taşımaması için bir an önce önleyici çalışmaların başlaması önerisinde bulundu. Doç. Dr. Bilge Selçuk, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

'ETKİSİ YÜKSEK OLUYOR'

“Şiddet ortamları çocukların gelişimini, fiziksel ve ruhsal sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu okul öncesi dönemde yaşandığı zaman etkisi kat kat daha yüksek oluyor. Çocuklukta yüksek düzeyde kronik strese maruz kalanlarda yetişkinlikte depresyon, kaygı, bağışıklık sistemi bozuklukları, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon görülüyor. Takip eden yıllarda yaşam kalitelerininartması durumunda dahi bu rahatsızlıklar ortaya çıkıyor.”

BAKMADAN GEÇME!