ILO: 5 gençten ikisi yoksul

Güncelleme Tarihi:

ILO: 5 gençten ikisi yoksul
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 01:50

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) yeni yayınladığı ‘Gençler için İş’ raporuna göre, dünyada 70 milyon genç iş ararken, 160 milyondan fazlası istihdam olmasına rağmen yoksulluk sınırında yaşıyor. Her 5 gençten ikisi ise yoksul.

Haberin Devamı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ‘Gençler için İş’ raporunu yayınladı. Genç işsizliğinin yetişkinlere göre dünyada ortalama en az 3 kat daha fazla olduğunun altı çizilen raporda öne çıkan başlıklar şöyle:

70 MİLYON İŞ ARIYOR
- Dünyada iş arayan gençlerin sayısı 70 milyonu buluyor. Bu gençler özellikle Asya-Pasifik; Sahra-altı Afrika ve Güney Amerika’da yoğunlaşıyor.

160 MİLYON ÇALIŞIYOR AMA YOKSUL
- İstihdam şansı bulan gençler için de dünyanın birçok bölgesinde daha iyi tablo ortaya çıkmıyor. Dünya genelinde 160 milyon genç çeşitli iş kollarında istihdam edilmesine rağmen yoksul.

İŞGÜCÜNE HER YIL 40 MİLYON DAHA EKLENİYOR
- Eğitim hayatlarını tamamlayarak ya da yarıda bırakarak her yıl 40 milyon daha işgücüne dahil oluyor. Özellikle Asya-Pasifik gibi genç nüfusun fazla olduğu bölgelerde, artan sayılarla birlikte tablo daha da zor bir hale geliyor.

Haberin Devamı

-İşi olsun ya da olmasın her 5 gençten ikisi yoksulluk içinde hayatını sürdürüyor.

KALİTELİ BİR STAJYERLİK DESTEĞİ
- Genç işsizliği ve yoksulluğuna karşı acil olarak atılması gereken adımlar var. Gençlerin dijital becerilerinin geliştirilmesi desteklenmeli. Kaliteli bir çıraklık, stajyerlik dönemi için önlemler alınmalı. Girişimcilik kanalları açılmalı. Kırsal alanda yaşayan gençler için yeni istihdam olanakları yaratılmalı. Kayıtdışı ekonomide çalışan gençlerle ilgili düzenlemeler hayata geçmeli. Ayrıca tehlikeli işlerde çalışanların takibi yapılmalı ve istihdam konusunda garantisi olmayanlara da odaklanılmalı.

BAKMADAN GEÇME!