Bakan Özer’den Türkiye’de Eğitimin Geleceği’ kitabı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özer’den Türkiye’de Eğitimin Geleceği’ kitabı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 11:12

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘Türkiye’de Eğitimin Geleceği’ ismiyle bir kitap yazdı. 

Haberin Devamı

Bakan Mahmut Özer yeni kitabında Türkiye’de eğitim sisteminin geleceğine dair fikirlerini geniş bir bakış açısıyla ele aldı. Kitap, eğitimde dijitalleşmeden teknoloji bağımlılığı ve değerlere, mesleki eğitimin güçlendirilmesinden öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesine, eğitimde kapsayıcılıktan hayat boyu öğrenmeye kadar pek çok güncel başlıkla Türkiye’de eğitimin geleceğinin nasıl şekilleneceğine ve nasıl inşa edilmesi gerektiğine dair kuşatıcı bir bakış sunuyor.

ÖZGÜVEN SAHİBİ GENÇLER YETİŞTİRMEYE ODAKLANMALIYIZ
Son 20 yılda Türkiye’de değişen eğitim yaklaşımını ‘eşit, kapsayıcı, kaliteli’ başlıklarıyla konu alan ve VakıfBank Kültür Yayınları tarafından yayınlanan kitabıyla ilgili konuşan Bakan Özer şunları söyledi:

“Eğitime erişim sorununun artık çözüldüğü noktada, eğitimin kalitesinin sürekli artırılması ve en önemlisi eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesine odaklanmamız gerekiyor. Bunun yanında eğitim-kültür ilişkisinin güçlendirilerek sadece akademik olarak başarılı değil, dilini, tarihini ve coğrafyasını yakından bilen, sorumluluklarının farkında olan ve bu sorumlulukları yüklenmeye hazır, özgüven sahibi gençler yetiştirmeye de daha fazla odaklanmalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!