‘Ara tatili kaldırmak gündemimizde yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Ara tatili kaldırmak gündemimizde yok’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2023 22:15

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; “Ara tatili kaldırmıyoruz, öyle bir şey gündemimizde yok “ dedi.

Haberin Devamı

Bakan Tekin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, TRT Haber’de katıldığı programda eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerine tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak başlayan Bakan Tekin fikir birliği olursa yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlanabileceğini ifade etti. Ayrıca öğretmen atamaları konusunda değerlendirme yapan Milli Eğitim Bakanı, akıllardaki ‘ara tatiller kalkıyor mu’ sorusuna yanıt verdi.

İKİNCİ ARA TATİL RAMAZAN BAYRAMI’NA DENK GELİYOR
Bakan Tekin şunları söyledi: “Ara tatillerin devam edip etmemesine ilişkin bir anket yapmıyoruz. Ara tatili kaldırmıyoruz, öyle bir şey gündemimizde yok. Bizim bakanlıktaki bütün genel müdürlüklerin içerisinde bir daire başkanlıkları var. Hayata geçirdiğimiz bütün uygulamalar İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından takip edilir. ‘Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor’ şeklindeki yorumlar bunun işlevsel olup olmadığını içeren rutin bir değerlendirme. Buradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturur karar veririz. Kişisel olarak görüşüm şu; Türkiye farklı iklimlerin aynı anda yaşandığı bir ülke. ‘Bir ara tatil uygulaması yapacaksak eğer bunu bölgelerin iklim koşullarına göre tarihlerini revize edebiliriz’ diye bir gazeteci arkadaşına yanıt vermiştim. İkinci dönem olmayacak gibi duruyor, çünkü Ramazan Bayramı’yla örtüşüyor.

Haberin Devamı

ATAMALARDA ADİL BRANŞ DAĞILIMI OLACAK
2023 yılı için atama, bahar aylarında yapıldı ve 45 bin arkadaşımız aramıza dahil oldu. 2024 bütçesi onaylandıktan sonra ilgili bakanlıklarla koordineli şekilde atama için tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz Sonra hangi branşa ne kadar öğretmen alacağımızı belirleyeceğiz. Kendi ihtiyaçlarımız üzerinden herhangi bir branşa pozitif ayrımcılık tanımaksızın, yüzdelik dağılımlar üzerinden, adil bir branş dağılımı yapacağız.

YENİ BİR ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU OLABİLİR
Türkiye’de pek çok mesleğin kendine özgü kanunu var. 60 yıllık bir özlem geçtiğimiz yıl yasalaştı. Anayasa Mahkemesi bazı maddelerini iptal etti. Gerekçeli karar yayınlandığında 9 aylık bir yasal sürede düzenlemeler yapılmasını öngördü. Kamuoyunda öğretmen arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda yeni bir kanunun yapılabileceğini düşünüyorum. Eğitimin tüm paydaşlarının önerilerinde toplumsal uzlaşı sağlayabilirsek yeni bir kanun yapabiliriz. Böyle bir birlik sağlanmazsa ilgili maddelerde düzenlemeler yaparak devam edebiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!