ALES soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

ALES soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2022 10:11

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 17 Nisan’da uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/1) temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı açıklandı.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından, temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10’unun erişime açıldığı belirtildi. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün boyunca erişim sağlayabilecek. Adaylar, sınav sonuçlarına ise 12 Mayıs’ta ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ulaşabilecek.

BAZI ADAYLAR SINAVA YETİŞEMEDİ
İstanbul'da sabah saatlerinde yaşanan Cumhurbaşkanı Bisiklet Turu nedeniyle kapanan yollarla birlikte oluşan trafik yoğunluğu, ALES’e giren adayları da etkiledi. Sınava yetişemeyen bazı adaylar, okul binalarından dönerken üzüntü yaşadı.

ALES'e Göztepe'de bulunan Marmara Üniversitesi Kampüsü'nde girecek adaylardan bazıları, trafik yoğunluğu nedeniyle geç kaldı. Adaylar saat 10.15'te başlayan sınava 10.00'dan sonra girmek isteyince, görevliler tarafından geri çevrildi. Sınava alınmayan adaylar üzüntüyle kampüsten ayrıldı.

Haberin Devamı

Sınava yetişemeyen bir kişi ise, "Pendik'ten geliyorum. Yetişemedik çünkü, seferleri azaltmışlar. Marmaray yüzünden bir sürü insan kapıda kaldı. Yollar kapalı, bisiklet turnuvalarının olduğu güne sınav denk geldi." diye konuştu. Çocuğunu sınava getiren Erkan Önal, sınava zor yetiştiklerini ifade ederek "Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışması var sanıyorum. O yüzden caddeler kapalı. Mecburen minibüs yoluna girdik. Minibüs yoluna girince ancak yetişebildik. İçeri girdi mi sınava yetişebildi mi onu da bilmiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!