Akademisyenler okurlarıyla buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenler okurlarıyla buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 13:07

Boğaziçi Üniversitesi’nin başlattığı  ‘Kitaplar Arasında’ projesiyle akademisyen okurlarıyla buluşacak. Proje, kaybolmaya yüz tutan bağımsız kitabevlerini ve kütüphane kültürünü yaşatmayı; onların kültürel üretime ve dolaşıma katkısını hatırlatmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi ‘Kitaplar Arasında’ projesini başlattı. Homer Kitabevi’nde (Beyoğlu) gerçekleştirilecek sohbet serisiyle akademisyenler kitabevlerinde okurlarıyla bir araya gelerek sohbet edecek. 18 Şubat tarihinden başlayarak, 2017 Bahar döneminde Cumartesi günleri saat 15.00-16.30 arasında gerçekleştirilecek kitabevi sohbetleri serisinde Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri yayımladıkları kitaplarla okurlarıyla buluşacak.

İlk kitap sohbeti 18 Şubat’ta

18 Şubat’ta gerçekleştirilecek ‘Kitaplar Arasında’ sohbetinin ilk konukları, ‘Yeni İstanbul Çalışmaları: Sınırlar, Mücadeleler, Açılımlar’ (Metis Yayınları) kitabını yayına hazırlayan, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Ayfer Bartu Candan ve Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar Bölümü öğretim üyesi Cenk Özbay olacak. İstanbul’daki değişimi konu alan kitap, "Mekân ve Siyaset", "Emek ve Ekonomi", "Politik Ekoloji" ve "Beden ve Cinsellik" başlıklı dört bölümden oluşuyor.

Haberin Devamı

Akademisyenlerle okurlarının bir araya gelerek sohbet edecekleri mekânlar ise kitabevleri olacak. BU+ oluşumunun bir parçası olarak Kitaplar Arasında projesinin kültür, sanat ve bilimin paylaşılmasında aktaran ve dinleyen ikiliğini kırarak, salon sohbetleri geleneğini yeniden canlandırmayı da hedefliyor.

Proje kapsamında 2017 bahar döneminde okuyucuyla buluşacak Boğaziçi Üniversitesi’nden yazarlar ve kitaplar şöyle; 

  • 18 Şubat: Yeni İstanbul Çalışmaları / Ayfer Bartu Candan (Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü) ve Cenk Özbay (Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar Bölümü)
  • 11 Mart: Rakstan Oyuna: Türkiye'de Dansın Modern Halleri / Arzu Öztürkmen (Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü)
  • 1 Nisan: Bir Laboratuvar: YÖK’ün Gölgesinde Bilim Tarihi Işığında / Reşit Canbeyli – (Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü)
  • 22 Nisan: Yolsuzluğun İcadı, 1840 Ceza Kanunu, İktidar ve Bürokrasi / Cengiz Kırlı -  (Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü)
  • 6 Mayıs: Metruk Ev: Halit Ziya Romanında Osmanlı Bireyi / Zeynep Uysal (Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü)
  • 10 Haziran: Constantinopolis/Istanbul: Cultural Encounter, Imperial Vision, and the Construction of the Ottoman Capital / Çiğdem Kafescioğlu - Tarih Bölümü

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!